Annons:

Sandholm hjälte när VIF vände sent:

Simon Sandholm blev stor hjälte för VIF.

Sandholm hjälte när VIF vände sent: "Nästan gråtfärdig"

Med åtta minuter kvar gjorde Lindö FF 2-1. Då såg det illa ut för Vimmerby IF – men en kvart senare hade Simon Sandholm gjort 3-2 för bortalaget.
– Det är ingen VM-final, men det är viktigt, säger tränaren Johan "JC" Carlsson.

Annons:

Vimmerby IF har hamnat i ett jobbigt läge inför avslutningen av säsongen. Efter den här lördagen kan man givetvis inte andas ut, men läget är åtminstone klart förbättrat. Lindö, nästjumbo i serien, blev utan poäng – och VIF fick med sig alla poäng efter en sen vändning.

Men det började inte särskilt bra.

– Första 25 är de klart bättre än oss. Då är det "Gurra" (Gustaf Johansson) som räddar oss kvar i matchen, de har två, tre rena frilägen och är inte alls med i positionerna. Men sedan äter vi oss in i matchen.

Lindö FF gjorde 1-0 under den perioden. Innan halvtidsvilan utjämnade Oskar Bergman efter en hörna. I paus plockade VIF ut Jonatan Fält-Öhr och in kom William Westerholm. 

– Vi får ihop det efteråt och jag tycker att vi har mer ork än dem i dag. Vi ser lite piggare ut och som lag var vi lite bättre än dem. 

Sandholm avgjorde

I den 82:e minuten kom ett blytungt mål för VIF. En hemmaspelare skruvade in en boll direkt i mål.

– Det var tungt för oss och tungt för "Gurra" som var gudomligt bra. 

VIF gick över till 4-3-3 och fick direkt effekt.

– Sandholm (Simon) hoppade in med cirka 20 kvar och spelade fram till Jafrs (Mohammad) 2-2-mål. Sedan gör han 3-2-målet själv.

Hur var känslan efteråt?

– Fantastisk, de här segrarna är oslagbara. Jag är nästan lite gråtfärdig, det är lite ångestpåslag, man mår inte bra i det läget. Det är ingen VM-final, men det är viktigt och det är anspänning som släpper.

Kvalplats

Vimmerby dödade av tilläggsminuterna utan några större problem. Nu är VIF på kvalplats.

– Varje poäng är viktig och vi står där och de har gjort 2-1. Då känns det jobbigt och vi forcerar för att de inte ska få tre. I stället står vi här med tre, det är klart att det är viktigt.

Gustaf Johansson var klart bäst i Vimmerby. Även Tage Falk och Rickard Thuresson stod ut.

– Tage gjorde inte ett misstag och "Thure" jobbar stenhårt, tar ett stort ansvar och dödar tid. Även Bergman (Oskar) och Ahl (Markus) gör ett bra jobb matchen igenom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt