Annons:

THURESSON MATCHVINNARE FÖR VIF

Skyttekungen Rickard Thuresson blev matchvinnare för Vimmerby i dagens derby mot Högsby. Foto: Jakob Karlsson

THURESSON MATCHVINNARE FÖR VIF

32-årige Rickard Thuresson har avgjort många matcher för Vimmerby IF genom åren. I dag gjorde han det igen. I den 79:e minuten slog Thuresson till och satte matchens enda mål mot Högsby.

Annons:

Vimmerby radade upp chanser första 20 och borde ha stängt matchen redan då. Avsluten höll svag klass och det var enda anledningen till att Högsby klarade att hålla nollan under första.

– Vi gör det riktigt bra i första, men får inte utdelningen. Sätter jag mitt första läge kanske det hade lossnat, men det viktigaste är att alla kämpade och vårt defensiva spel var riktigt bra, säger Rickard Thuresson.

VIF hade kommandot under första kvarten av andra också, men därefter åt sig Högsby in i handlingen, mycket på grund av lagets fasta situationer och långa inkast.

– De är farliga där, men hade inte så mycket mer.

"Skönt att den gick in"

När matchen stod och vägde vävde Vimmerby ihop en läcker omställning. Mohammed Jafr friställde Simon Sandholm som peggade upp för Rickard Thuresson som inte gjorde något misstag.

– Jag fick bollen bakom mig och fick ta in den, men det var skönt att se att den gick in.

Vad betyder segern?

– Vi kommer få kriga för varje poäng och det sätter sig i huvudet om vi förlorar flera matcher i rad. Nu har vi två vinster hemma och det stärker oss. Det är hemma vi ska ta våra poäng.

Vad hör ni hemma i tabellen?

– Det vet jag inte. Så länge vi vinner hemma har vi god chans att hänga kvar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt