Annons:

Far mot son i häftigt kommunderby:

Far och son ställs mot varandra i afton. Albin Magnussons Storebro ska möta Peter Magnussons Södra Vi i ett spännande derby.

Far mot son i häftigt kommunderby: "Hoppas han inte gör bort sig"

Södra Vi IF:s tränare Peter Magnusson har en något udda situation den här säsongen. Båda hans söner – Robert Skoog och Albin Magnusson – spelar i andra klubbar i samma serie. I kväll ställs hans SVIF mot sonens Storebro IF.
– Det känns lite lustigt, säger Peter Magnusson.

Annons:

Årets första kommunderby mellan Vimmerbys division 5-klubbar spelas mellan Södra Vi IF och Storebro IF. Förutom alla andra kryddor som alltid finns i ett lokalderby är det dessutom ett far mot son-möte. 

SVIF-tränaren Peter Magnusson kommer att ställas mot sin son, Albin Magnusson, som spelar i SIF. 

– Vi har alltid varit i samma lag tidigare och inte mötts på det här sättet. Det känns lite lustigt. Albin får gärna vara bra, men vi ska vinna. Under matchen kopplar man bort det där, då är det Södra Vi som gäller, men före och efter finns förstås tankarna, säger Peter Magnusson.

Albin Magnusson tycker att det ska bli kul att ställas mot pappas lag.

– Jag hoppas att han inte gör bort sig, så han börjar skälla på våra spelare eller ledare, säger han och skrattar:

– Det vore kul att göra avtryck mot dem, man har ju lite SVIF-hjärta också. 

"Lite unikt"

Faktum är dock att det här inte är den enda speciella matchen på det här viset för Peter Magnusson. I IF Stjärnan spelar hans andra son, Robert Skoog.

– Det här är ju det andra sonfarmötet för mig, men jag var ju inte med mot Stjärnan för då gick Albin balen.

Det känns ganska ovanligt att ha två söner i två andra lag i samma serie?

– Ja, det är nog lite unikt. Det blir förstås mycket fotboll. Jag har sett alla lag i femman utom Fårbo och Djursdala. Jag har alltid som mål att se motståndarna en till två veckor innan vi möts, så att man är förberedd.

Får ni några pikar om det här?

– Inget speciellt, men det är klart att vissa tycker att det är kul. Det är ju lite udda. "Tobbe" (Torbjörn Pettersson, tränare i Storebro) säger att jag ska hälsa pappa mycket, säger Albin Magnusson.

Har du letat efter pappas anteckningar eller block?

– Haha, nej, det har jag inte gjort. Men jag har sett dem mycket, så jag har lite tips att komma med, säger Albin.

Är du rädd för att han ska avslöja några hemligheter om er?

– Nej, vi har inga hemligheter. Vi går efter vår linje, vi vet vad vi kan och tar en match i taget. Vi har tydliga roller kring vad vi ska göra och försöker se till att vår prestation är tillräckligt bra, säger Peter.

Har du koll på vad ni ska se upp med i Storebro?

– Vi rättar oss inte efter motståndarna. Vi ger bara information om hur de beter sig i olika situationer och sedan försöker vi fokusera på vår prestation och vad vi ska göra.

"Har ingen betydelse"

När det gäller själva matchen får förstås pappa gälla som favorit mot sonen. Södra Vi IF har fått en kalasstart som nykomlingar och är tvåa i tabellen. Storebro har haft det mer kämpigt och slåss i botten.

– Derby är derby och det kan bli tufft. Alla tidigare resultat i serien har ingen betydelse, säger Peter Magnusson.

– Vi måste gå in och tro på det för att kunna störa dem. Jag tror att det kan bli mycket kamp och det är inte alltid de bästa lagen vinner derbyna. Vi får försöka göra som Ajax och överraska lite, säger Albin Magnusson.

Hur det går i matchen, då? Pappa tror på seger, medan sonen är något mer försiktig.

– Jag tror det kan bli 2-2, säger Albin.

– Jag hoppas han har fel. Jag tror vi vinner, men det kan bli svårt. Gör vi vårt så ska vi vinna, men det kommer krävas mycket av killarna. Jag säger 2-1.

Södra Vi saknar Filip Frejd (bortrest), Joel Nilsson (skadad) och Daniel Elvingsson (bortrest). För Storebro är Viktor Nyström, Rasmus Alström, Jonas Fors och Jesper Rosin indisponibla.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt