Annons:

Tätt matchande för VIF:

VIF ska klara av att ligga i mitten av division 3, säger tränaren Johan "JC" Carlsson. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Tätt matchande för VIF: "Ska klara av att ligga i mitten av division 3"

Vimmerby IF är just nu på en position som innebär degradering till division 4. Det ska ändras under hösten.
– Spelarna vi har ska klara av att ligga i mitten av division 3, säger tränaren Johan "JC" Carlsson inför omstarten mot Mjölby AI FF.

Annons:

Det negativa först: Vimmerby IF ligger på nedflyttningsplats efter vårsäsongen. Det positiva: Det är bara sex poäng till en fjärdeplats.

Tabellen är rekordjämn, men hårda fakta är att VIF skulle degraderas till division 4 om säsongen var slut i dag. 

– Jag är inte jätteorolig, det finns ingen panik hos mig men vi är under strecket. Det är bara att konstatera det. Vi måste köra på och det är hårt jobb som gäller. Spelarna vi har ska klara av att ligga i mitten av division 3. Samtidigt är serien väldigt jämn, med en seger kan vi vara i mitten av tabellen. Det kommer komma otroligt viktiga matcher för oss mot lagen som är i samma position i höst, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.

Någon sådan match är det inte som väntar i en sannolikt somrig höstpremiär på söndag. Tabelltvåan Mjölby AI FF kommer till Ceos konstgräs för match.

– De är tvåa i tabellen och var förhandsfavoriter innan serien. Jag har inte sett dem, men det är en jämn tabell och vi går givetvis för tre poäng.

Jafr osäker

VIF har haft bra träningar under sommaruppehållet – vilket lär ha varit välbehövligt då ett hektiskt matchschema väntar. 

– Nu kommer vi in i en period igen med mycket matcher. Vi spelade i onsdags, spelar söndag och sedan onsdag och lördag kommande vecka. Det är också en b-lagsmatch och en akademimatch däremellan. Vi har en ganska tunn trupp, så det är förstås mycket matcher.

Veckans glasklara seger mot IFK Västervik (7-0) i cupen är viktig att ta med sig, tror "JC". 

– Även att det var division 4-motstånd och att det rann iväg, så tror jag det. Vi hotade Västerviks backlinje med vårt djupledsspel och även Mjölbys backlinje får problem med den snabbhet vi besitter. Det viktiga är bara att vi inte blir bekväma. Vi måste ta de offensiva löpningarna och börja hota mer än vad vi gjort.

Det är ett frågetecken för Mohammad Jafr på grund av skadekänning. I övrigt är alla, före lördagens träning, kuranta. 

– Jafr kommer inte starta, men vi får se om han finns med i truppen, säger Carlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt