Annons:

”JC” kräver mer av toppspelarna: ”Ska bidra lite mer”

VIF-tränaren Johan Carlsson vill se att toppspelarna tar ett större ansvar. Foto: Ossian Mathiasson

”JC” kräver mer av toppspelarna: ”Ska bidra lite mer”

Vimmerby IF ligger på nedflyttningsplats med sju matcher kvar. Då vill tränaren Johan Carlsson se att lagets bärande spelare tar ett större ansvar.
– Det gäller att öka kraven lite på många spelare, säger han.

Annons:

Vimmerby har verkligen inte fått önskvärd start på höstsäsongen efter två raka förluster. Högsby-matchen senast var ett rejält bottennapp.

– Jag skulle ljuga om jag inte känner oro, men jag tycker att vi har gjort prestationer som gör att vi borde ligga mycket högre. Det snacket kan man inte hålla på med hur länge som helst heller. Det är ansvar från spelarna som gäller, varje poäng är viktig nu och lägstanivån måste höjas. Det gäller att spelarna tänker till själva och tar mer ansvar. Vi behöver ta mer grislöpningar som är jobbiga och ställa upp för varandra.

 "Vet nog vilka jag menar"

Carlsson vill framförallt se mer från de ledande spelarna.

– Jag tänker på våra spetsspelare som ska bidra lite mer i matcherna. Vi har några som håller hög klass när de spelar bra, men har för låg lägstanivå. Det har vi som lag också. Topplag vinner även när man spelar dåligt.

Vilka tänker du på?

– Det får de själva känna av, de vet nog vilka jag menar. Jag är ganska rak med det. Jag kräver mer av samtliga som grupp, men behöver inte gå in på enstaka namn utåt.

 "Helt omöjligt att ta igen"

Lördagens motståndare, Eneby, ligger trea i serien och i laget finns Albert Johansson, målkung i HFK förra året, som nätat fem gånger om i år.  

– Jag har inte sett dem själv, men har hört att de slog en del långt i höstas, men det var tidigt på säsongen. Vi gör bättre matcher mot bättre motstånd. Jag tycker vi var en klass bättre än Mjölby i 70 minuter, men sedan mot Högsby vet jag inte vad vi hade för spel då. Gör vi en liknande insats som mot Mjölby har vi stor chans.

”JC” anser att VIF tappat många matcher på grund av fysiken.

– Jag kan räkna upp fyra-fem poängtapp på grund av orken. Tranås borta och Mjölby hemma är mest utmärkande där vi är överlägsna i 70 minuter. Det är helt omöjligt att ta igen grundträning under säsongen, men vi har försökt tuffa till träningarna och ökat intensiteten. Jag tycker ändå att många ser piggare ut och jag försöker att inte älta det så mycket. Vi blir inte bättre tränade för att jag tjatar om det.

Ändrar om i startelvan

Vimmerby mönstrar full trupp, men Markus Ahl är tveksam på grund av sjukdom. Flera förändringar i startelvan är att vänta.

– Jag kommer spela med spelare som är med fysiskt.

Startelvan är hemlig fram tills lördag förmiddag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt