Annons:

Viktig seger för SVIF – han hyllades stort av Målillatränaren

Adrian Mathiasson, Anton Brorsson och Elias Hallingfors nätade för SVIF i 4-1-segern. Foto: SVIF

Viktig seger för SVIF – han hyllades stort av Målillatränaren

Södra Vi IF studsade tillbaka och vann med klara siffror borta mot Målilla GoIF. 1-4 (0-3) skrevs resultatet till.
– Tre poäng var det viktigaste, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson.

Annons:

Det var toppen mot botten när Södra Vi IF gästade Målilla GoIF den här augustivackra lördagen. Planenligt blev det också seger för SVIF, som hakar på i toppen igen. 

– Tre poäng var det viktigaste och det känns jättebra. I första halvlek är vi bra och gör också tre mål där. Vi följer matchplanen väl, men Målilla är inte ofarliga i sina kontringar. De har lite otur och får inte flytet, säger SVIF:s tränare Peter Magnusson.

Södra Vi höll inte uppe spelet lika bra i den andra halvleken, men efter 4-0 var matchen avgjord. I slutminuterna reducerade Målilla genom Andreas Löfvgren.

– Vi blir lite ängsliga i andra halvlek samtidigt som Målilla gör det bra. Det är starkt av oss, vi har en orutinerad backlinje i dag och Arvid Alvin i målet. Det var bara Hallingfors (Elias) som var ordinarie av de fyra under våren.

"Möter ett bra Södra Vi"

Målilla, som var i stort poängbehov, förlorade på nytt och får en allt jobbigare sits i femman.

– Vi möter ett bra Södra Vi. De har en riktigt bra målvakt (Arvid Alvin) och en klasspelare i Adrian Mathiasson. Han är inblandad i det mesta, det är han och keepern som gör skillnaden. Vi har mycket chanser, men får inte dit den. Södra Vi är nog snäppet bättre än oss. Vi kanske kunde gjort tre, fyra mål men de kunde gjort något mer också. De är lite hetare än oss. Vi gjorde det bättre mot dem i våras, nu fick Adrian lite för stora ytor, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Han hade annars en god känsla inför matchen.

– De var lite tunnare i dag, så jag trodde vi kanske skulle kunna störa dem lite mer. Vi gör en okej match mot ett topplag, men det blir inga poäng för det. Det klämtar lite för oss nu, säger Gunnarsson.

Hos SVIF berömdes hela laget, men lite extra lyftes Arvid Alvin, Elias Hallingfors, Arvid Karlsson och Adrian Mathiasson fram. Målskyttar var Mathiasson gånger två, Anton Brorsson och Elias Hallingfors. Hos Målilla fick Christoffer Mikkonen, som gör ett kortare gästspel i klubben, plus.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt