Annons:

VIF TVÄRVÄNDER: AVSTÄNGNINGEN HÄVS

I går meddelade Vimmerby IF att en spelare i herrlaget stängs av från all verksamhet på obestämd tid och med omedelbar verkan. Inte ens 24 timmar senare tvärvänder klubben – och släpper in honom i verksamheten igen. Spelaren är därmed tillgänglig för spel redan på lördag.

Annons:

Det var i lördags natt, timmar efter herrlagets hemkomst från segermatchen mot Karlslund, som en man i herrlaget greps efter en incident på Kharma. Mannen, i 20-årsålden, fördes till polisstationen i Västervik och är misstänkt för narkotikabrott, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

I går valde Vimmerby IF:s styrelse att stänga av spelaren från all verksamhet på obestämd tid. Alldeles nyss kom beskedet om att klubben tvärvänder: avstängningen hävs.

Inte ens 24 timmar har gått mellan besluten.  

Så här skriver klubben på sin hemsida: 

"Vimmerby IF har under gårdagen och idag snabbt och tydligt försökt utreda de frågetecken som föreningen såg som nödvändiga att reda ut utifrån den brottsmisstanke som en spelare i föreningen är anklagad för. Vimmerby IF vill dock väldigt tydligt markera att föreningens interna utredning inte på något sätt berör eller kan föregå den polisutredning som fortsatt pågår. Det kan eventuellt dröja 2-5 veckor innan polisutredningen är klar och vi kommer nogsamt att ta del av resultatet och då vidta eventuella åtgärder som vi finner nödvändiga utifrån utredningens resultat.

I vår interna utredning har vi försökt förhålla oss till flera perspektiv, spelarens, de personer som varit närmast inblandade i händelsen samt föreningens. Bilden av vad som hänt klarnar succesivt och en viktig del är att spelaren på eget initiativ under dagen genomfört en droganalys. Droganalysen har inte påvisat några som helst spår av narkotika och på spelarens initiativ kommer ytterligare ett drogtest att göras inom kort.

Utifrån vår utredning så kommer nu spelaren, med omedelbar verkan, återigen att vara en del av vår föreningsverksamhet i väntan på polisutredningens resultat. Vårt interna arbete kommer dock fortsätta utifrån denna enskilda händelse. Ett viktigt fokus kommer vara att erbjuda spelaren vidare stöd i att hantera den uppkomna situationen. Som en del av del av detta ber nu föreningen om respekt för spelarens integritet och hänvisar all eventuella ytterligare kommunikation avseende denna händelse till föreningens ordförande Magnus ”Budo” Eriksson.

Vidare kommer föreningen nu intensifiera arbetet att förebygga framtida liknande händelser, det positiva förebildskapet med fokus på barn och ungdomar är väldigt viktigt för Vimmerby IF!"

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt