Annons:

Storebro vann målkalas – nu väntar rysaravslutning

Robin Flöisbon gjorde två viktiga mål när Storebro vann mot jumbon Fågelfors.

Storebro vann målkalas – nu väntar rysaravslutning

Storebro IF slog Fågelfors med 5–4 efter en svag prestation. Nu väntar en rysare på lördag där tre lag slåss för att undvika negativt lag.
– Det är bara vinst som gäller mot Rödsle, säger tränaren Torbjörn Pettersson.

Annons:

Det blev en svängig och målrik historia på Hyltamalm mellan redan nedflyttningsklara Fågelfors och Storebro, som slåss för sin fortsatta existens i division 5. 

Storebro hamnade i ett 0–2-underläge i mitten av första halvlek, vände till 5–2 och såg ut att ha säkrat tre välbehövliga poäng i bottenstriden. Fågelfors ville annat och reducerade två gånger om under de sista 15 minuterna av matchen.

– Vi fick kämpa hela tiden så vi fick aldrig någon avslappnad känsla. Vi fick 1–2-reduceringen strax före halvtid och det var en lättnad. Vi skällde lite på varandra i paus och sa att vi var tvungna att ta tag i det. De var inte bra och vi var inte heller bra, säger Torbjörn Pettersson och fortsätter: 

– Sedan gjorde vi fyra mål fram till 5–2, det hände mycket under en kort period. Vi släppte därefter in två skitmål. Vi vann och efteråt sa vi till varandra att vi skiter i hur det gick till. Vi var tvungna att ta tre poäng och det gjorde vi. Vi behöver inte analysera matchen. 

Två mål av Flöisbon

Nu blir det en spännande avslutning nästa lördag. Storebro ligger på negativ kvalplats med 20 poäng, samma antal poäng som Fårbo på säker mark och SIF har sex mål sämre i målskillnad. Målilla är också indraget i kampen om negativt kval med sina 21 poäng. Rödsle och Fågelfors är redan klart för nedflyttning. 

– Jag hoppas att vi gör en bättre prestation på lördag. Det är bara vinst som gäller och vi ska få ihop ett slagkraftigt lag. Vi ska hänga kvar i femman. 

Robin Flöisbon och Axel Nilsson gjorde två mål vardera. Carl Andersson satte ett mål. Bäst i Storebro var Flöisbon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt