Annons:

Storebro vill uppåt:

Joakim Söderholm är en av nyckelspelarna i Storebro. Foto: Jakob Karlsson

Storebro vill uppåt: "Viktigt med bra start"

Storebro slutade åtta i division 5 förra säsongen. Målsättningen inför tisdagens premiär är att sluta någon, eller några, placeringar bättre. 
– Får vi vara hela tror jag att det kommer gå bra, säger SIF-tränaren Torbjörn Pettersson inför seriepremiären mot Österbymo. 

Annons:

Det är ett ganska rutinerat gäng spelare Pettersson har att luta sig mot. Målvakten Fredrik Ströberg är kvar. Mittbacken Joakim Söderholm likaså. Laget har även fått in Anton Palmér, senast i Gullringen, som har mycket erfarenhet från spel högre upp. 

– Anton kommer bli viktig med sin erfarenhet. Han pushar på och snackar mycket. 

Det blir ju som bekant lite annorlunda den här säsongen, med bara enkelmöten i serien. För Storebros del innebär det ett par matcher mer på bortaplan än hemma på Bruksvallen.

– Det är viktigt med en bra start här nu när det bara är enkelserie. Får vi bara vara hela tror jag det kommer gå bra. Det ska bli roligt att komma igång. Det är en skön känsla, säger Pettersson, som har siktet inställt på en mittenplacering även i år. 

Lite tunt med folk på träning

– Vi har haft lite tunt med folk på träningarna. Startelvan har bra kontinuitet träningsmässigt och det är väldigt viktigt, men vi kan bli lite känsliga vid skador. Får vi vara hela tror jag det kommer gå bra. 

Två spelare, Vimmerbykillarna Theo Eklund och Isac Gren, rycker in i lumpen i slutet av juli och det är osäkert hur mycket spel det blir, men Pettersson är hoppfull. 

Inför premiären står det klart att Hans Jonsson, som fick en smäll i cupmatchen mot Södra Vi, inte kommer till spel. Han ersätts av Kadrija Husic. 

En spelare att hålla ögonen lite på i Storebro är unge, rappe Teo Nilsson, född 2005. 

– Jag hoppas att vi vinner. Det kommer bli så jäkla viktigt och det kommer vara full tändning imorgon, avslutar Pettersson. 

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt