Annons:

VIF vill ha revansch inför hemmapubliken

Alexander Jonsson fortsätter som mittback i dagens match mot Värmbol. Foto: Linus Johansson

VIF vill ha revansch inför hemmapubliken

Senaste hemmamatchen var ett ordentligt bottennapp från Vimmerby IF. I dag har man chansen att visa uppe en bättre sida när Värmbol besöker Arena Ceos. – Det vore väldigt skönt att visa hemmapubliken att vi är ett bra fotbollslag, säger Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

”JC” har stora problem med sin vad, men kan alltså coacha VIF i dag.

– Jag har inte sovit på ett dygn och var orolig för att missa matchen, men det känns skönt att kunna vara med. Enda skillnaden blir att jag kanske sitter lite mer än vanligt, säger han.

VIF stod för en toppinsats på bortaplan senast. Åtta av lagets elva mål hittills har kommit just på bortaplan. I dag kommer seriefyran Värmbol till Arena Skobes för ett tidigt toppmöte.

– Jag kan inte säga att jag är missnöjd med hemmaspelet överlag, men efter hemmamatchen senast vore det skönt att göra en bra prestation nu och visa vad vi kan. Jag tycker att publiken är värd en bra insats.

Lundin tillbaka

Vimmerby gör inga större förändringar i laget, men Johan Lundin kommer tillbaka från avstängning och tar Jaafar Mohammeds plats i backlinjen. Det innebär att Alexander Jonsson fortsätter som mittback.

– Även om backlinjen var väldigt bra senast är det självklart att ta med ”Holma” igen. Han är en ledare och ingen man plockar bort hur som helst. Alexander har en något bättre passningsfot än Jaafar och har tränat mer i veckan. Därför valde jag honom.

– Det blir lite småjusteringar beroende på Värmbol, men vi kommer ha samma höjdläge som senast. För oss handlar det om att hitta jämnheten och kunna följa upp en bra match med en till. Många var väldigt bra senast.

Vad vet du om Värmbol?

– Inte mer än vad jag har läst. De har börjat bra som nykomling och vill vara ett bollhållande lag. Vi får se om de vill vara det på bortaplan också.

Även Gustavo Borges är tillbaka i VIF:s trupp. Han börjar på bänken. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt