Annons:

Thuresson: ”Väldigt missnöjd om vi inte är topp fyra”

Isack Thuresson förväntar sig att Gullringen klättrar rejält i elitfyrantabellen. Foto: Linus Johansson

Thuresson: ”Väldigt missnöjd om vi inte är topp fyra”

Gullringens GoIF är sex poäng ifrån fjärdeplatsen i Elitfyran. Då sticker mittfältaren Isack Thuresson ut hakan. – Jag skulle vara väldigt missnöjd om vi inte är topp fyra när serien är slut, säger mittfältaren inför dagens hemmamatch mot Hossmo.

Annons:

”Nya” Gullringens GoIF har haft en märklig vårsäsong. Först förlorade laget i princip allt och på slutet har Gullringen vunnit det mesta. De fyra senaste matcherna har inbringat tio av de totalt tolv poäng som Gullringen har tagit.

– Personligen gick jag inte in med några förväntningar alls i den härsäsongen. Vi var många nya spelare och de flesta är ganska unga. Men nu känns det verkligen som att vi har kommit igång. Vi har hela tiden känt att det inte finns något lag som vi inte kan rå på. Sen är det klart att allt blir så mycket enklare när man börjar vinna matcher, säger Isack Thuresson.

Ingen stor omställning

Thuresson själv kom till Gullringen från Djursdala och division fem inför den här säsongen.

Hur har det varit?

– Jag tycker väl inte att det har varit någon jätteomställning. Visst är det högre tempo, men det är inte så stor skillnad. Sen känns det väl inte som att serien är jättebra. Inget lag är särskilt mycket bättre än något annat.

Har du blivit en bättre spelare?

– Jag vet inte. Lite kanske. Jag tränar ju mer nu än vad jag gjorde när jag spelade i Djursdala och det ger ju mer ork under matcherna.

”Klart att vi ska vinna”

Däremot är Isack Thuresson inte nöjd med vad han själv har presterat.

– Jag kräver mycket mer av mig själv. Jag är inte nöjd.

I eftermiddag avslutar Gullringen vårsäsongen med hemmamatch mot Hossmo. Ett lag som ligger sist i serien, men som har visat fin form på sistone och vunnit två av sina tre senaste matcher. I premiären förlorade Gullringen borta mot Hossmo med 4-3.

– Det är klart att vi ska vinna den här matchen. I den positiva trend vi är i nu så är Hossmo ett lag vi ska slå. Med det material vi har ska vi tillhöra övre halvan i tabellen.

Duo saknas

I nuläget har Gullringen sex poäng upp till fjärdeplatsen i Elitfyran, som innebär kvalspel till division tre.

Vad tror du om era chanser att vara topp fyra när serien ska summeras?

–  De är väldigt stora. Det är det vi ska sikta på och jag skulle vara väldigt missnöjd om vi inte klarar det, säger Isack Thuresson.

I matchen mot Hossmo kommer Gullringen till spel utan Niklas Gunnarsson (avstängd) och Dick Johansson (sjuk).

Fakta

Gullringens trupp mot Hossmo:

Tom Polder, Jonathan Gustafsson, Johan Hermansson Liström, Alexander Swartz, Daniel Johansson, Isack Thuresson, Linus Kasselstrand, Christian Simonsson, Hampus Wulff, Anton Palmér, Abrahim Jabateh, David Henriksson, Erik Stejdahl, Alexander Hellenstierna och John Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt