Annons:

VIF startar om i division 4 – siktar på topplacering

Oskar Bergmans Vimmerby IF spelar premiär mot IFK Västervik i morgon kväll. Foto: Ossian Mathiasson

VIF startar om i division 4 – siktar på topplacering

Vimmerby IF gör en omstart i division 4 efter två degraderingar på lika många år. I morgon väntar efterlängtad seriepremiär borta mot IFK Västervik. 
– Det känns fantastiskt. Vi har väntat extra länge eftersom vår premiär har skjutits upp två gånger, säger tränaren Johan Karlsson Törndahl. 

Annons:

Gullringens GoIF har spelat två matcher och tagit maximala sex poäng och IFK Västervik, som har inlett med två raka nederlag, tar emot Vimmerby IF i morgon kväll. 

Det blir Vimmerby IF:s första match i seriesammanhang på grund av att matcherna mot Myresjö/Vetlanda och Tranås FF har fått ställas in.

– Vi skulle ha haft tre seriematcher före uppehållet, nu blir det en mot IFK Västervik. Vi är mer än sugna på att spela premiär, säger Johan Karlsson Törndahl.

"Kan vara en fördel"

Säsongen 2017 trillade Vimmerby IF ur division 2 och följde upp det med en fjärdeplats i division 3 2018 innan de degraderades förra året och får göra en nystart i division 4. 

Vimmerby IF är ett topptippat lag medan premiärmotståndaren, IFK Västervik, är ett lag som tippas på nedre halvan i division 4. 

– Det tänker jag inte på. Västervik har förlorat två matcher och väntar på poäng. Jag tror att det blir en tuff match för oss att genomföra. Jag själv har inte sett IFK Västervik i år men enligt mina rapporter ska det vara ett lag som vill spela sig ur många situationer. Med tanke på vårt sätt att spela så kan det vara en fördel. Jag hoppas att vi sätter presspelet som vi hade mot Högsby och fortsätter på den inslagna vägen, säger Johan Karlsson Törndahl.

Siktar på topplacering

Förra veckan svarade VIF för en mycket väl genomförd insats när division 3-laget Högsby IK besegrades med 3–1.
– Vi störde deras stjärnspelare, bland annat Mergim Smakolli, och låg rätt i presspelet med bra överflyttningar så de hade inte så mycket ytor. Vi vet att vi är duktiga när vi släpper bollen på få tillslag. Det är viktigt att vi vinner boll tidigt och etablerar spel på motståndarens planhalva. Jag gissar att vi för spelet mot Västervik, säger Karlsson Törndahl.

Vad har ni satt upp för målsättning med årets säsong?

– Det blir en omstart både för VIF och för mig. Allt har varit positivt där spelarna vill träna mycket. Vi har genomfört många bra träningsmatcher som vi har vunnit så vi vill vinna varje match och vara med i toppen, något annat känns konstigt med VIF:s dignitet. Vi ska vara ett av de topptippade lagen.

Falk spelar inte

Vimmerby har alla spelare tillgängliga mot Västervik bortsett från knäskadade Tage Falk, som inte spelar varken premiären eller fredagens cupmatch. 

– Vi kommer inte chansa med Tage som vilar, annars är vi fulltaliga, säger Karlsson Törndahl.

Fakta

Vimmerbys startelva mot IFK Västervik: Gustav Johansson - Ludwig Strömbom, Jacob Johansson, Oscar Bergman, Anton Ljungberg – Markus Ahl, Simon Larsson, Mohammad Jafr, Niklas Gunnarsson, Joakim Storm – Rickard Thuresson.

Bänken: Alex Karlsson, Joseph Fenikh, Ali Mohammed Mustafa, Petter Gustafsson och Ardijan Mahmutaj.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt