Annons:

Ted ställs mot sina ex-lagkamrater:

Ted Åström Åberg ställs mot sina forna lagkamrater i IFK Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Ted ställs mot sina ex-lagkamrater: "Mer proffsigt"

Han har spelat för både IFK Tuna och Gullringens GoIF. I dag ställs Ted Åström Åberg mot sina vänner och tidigare lagkamrater.
– Jag hoppas inte det blir samma resultat som när jag spelade där, säger han och skrattar.

Annons:

Ted Åström Åberg beskrivs ibland som en av traktens bästa fotbollsspelare. Han har tidigare tillhört både Gullringens GoIF och Vimmerby IF. Förra säsongen spenderade han i IFK Tuna, men nu är han tillbaka i gulsvart igen. 

I årets första kommunderby ställs han mot sina ex-lagkamrater i Tuna.

– Det ska bli skoj fakiskt. Jag hoppas inte det blir samma resultat som när jag spelade där, då vann vi stort. I sådana fall hoppas jag att det blir åt andra hållet, säger Åström Åberg. 

Vad är skillnaderna mellan Gullringen och Tuna?

– Tuna är verkligen ett kompisgäng, där spelar man för vännernas skull och det är en bra sammanhållning. Det var det som gjorde att jag spelade där. Gullringen är mer proffsigt, det är större arena, lägger energi på att fixa saker och högre standard överlag. Man vill uppåt igen också. Det ställs lite högre krav och då får man bättre träningar. Det är väldigt bra med Gullringen. 

Vilka är bäst?

– Det vet jag inte, det får vi se. Jag har varit med åt ena hållet, nu får vi se hur det blir åt andra hållet. Det kanske beror på mig. Nej, jag skojar, säger Ted och skrattar. 

Bra relation

Han räknar med att det blir en speciell derbymatch.

– Det kommer nog vara en annan känsla att möta spelare man har spelat med. Jag har en jättebra relation med Tuna, så jag hoppas inte det blir några hard feelings. Men det kommer nog bli en tuff match. Det är första derbyt och det är en viktig match för hela säsongen.

Är det här derbyt eller det mot Vimmerby störst för dig?

– Det här. Just för att jag möter mitt gamla lag och personer jag umgås med. Mot Tuna skulle jag ändå kunna ta en förlust, det kan jag inte mot Vimmerby. Det är lite olika. 

"Vasst omställningsspel"

Åström Åberg känner till både Tunas styrkor och svagheter utan och innan. 

– Det viktigaste är att vi ligger rätt. De är fruktansvärt bra offensivt och ett skickligt kontringslag. Vi får inte slarva bort några bollar, för deras omställningsspel är verkligen vasst. Det jag är rädd för är deras omställningsspel, så vi måste vara försiktiga med bollen. 

Hur ser du annars på säsogsinledningen?

– Det är en konstig säsong i år, men vi har inte förlorat än så det går inte att gnälla. Det hade varit skönt med en vinst mot Stensjön också, men vi får vara nöjda så här långt.

Hur viktigt är det att få med sig en seger i morgon?

– Det är fruktansvärt viktigt. Då har vi tre segrar på fyra matcher och är med och fajtas där uppe. Ett poängtapp eller förlust vore jobbigt.

Tillbaka från skador

Noterbart i Gullringen är att både Rasmus Bexell och Ola Lindblom är tillbaka i matchtruppen.

– Vi får se hur mycket speltid det blir, men de tränade för fullt på torsdagsträningen. Vi har starkast möjliga lag, säger tränaren Daniel Ohlsson. 

Fakta

Gullringens trupp: Marcin Muszka, Ola Lindblom, Alexander Swartz, Ted Åström Åberg, Martin Höglind Stridell, Martin Johansson, Melker Johansson, Sebastian Swartz, Rasmus Bexell, Björn Stridh, Bell Manetuup, Erik Ståhlgren, Erik Lindblad, Haris Dreco, Albin Gustafsson och Jesper Wärnehall.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt