Annons:

Tuna förstärker ledarstaben lagom till derbyt – tränaren vill se hårt jobb

IFK Tuna har fått en tung start i division 4. I morgon väntar Vimmerby IF i ett spännande derby. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna förstärker ledarstaben lagom till derbyt – tränaren vill se hårt jobb

Vimmerby IF och IFK Tuna har inte mött varandra i seriesammanhang under modern tid. Ett formsvagt Tuna vill gärna skrälla. 
– Det kommer bli tufft men derby är derby så allt kan hända, säger tränaren Mattias Gustavsson. 

Annons:

IFK Tuna har fått mycket tung start på division 4-säsongen med en seger på fem matcher mot de förväntade topplagen. 

I morgon väntar ett kittlande derby mot ännu ett topplag – Vimmerby IF på bortaplan. 

– Det blir en tuff utmaning. Vi har mött topplag på löpande band, säger Mattias Gustavsson. 

Efter förra lördagens 1–3-förlust mot Hvetlanda GIF var besvikelsen stor. Mattias Gustavsson ansåg att hans lag inte riktigt kom till och tappade alldeles för mycket i närkampsspelet, något som han hoppas ska finnas i derbyt mot Vimmerby.   

– Vi har försökt vända besvikelsen till något positivt och har haft två bra träningar i veckan. Vi hade ett snack och det är bara att ta nya tag och börja om, säger Gustavsson. 

Han kliver in i ledarstaben

Tuna har bestämt sig för att förstärka ledarstaben inför säsongsavslutningen. Skadade Tuna-spelaren Oskar Eriksson, med ett förflutet i just Vimmerby IF, ska hjälpa till framöver. 

– ”Mulla” (Michael Milton) har svårt att få ihop det med sitt jobb i ishallen så Oskar Eriksson har varit med i veckan och tagit tag i träningar. Så länge han inte spelar så ställer han upp och hjälper till. När ”Mulla” ska börja jobba mer så vi måste ha någon mer som hjälper till. Han är inte aktuell för spel och det tar nog säkert några veckor till. 

Gustavsson tycker att det känns klockrent att plocka in Oskar Eriksson i ledarstaben när han inte är tillgänglig för spel. 

– Oskar har haft många olika tränare under sin karriär så han har snappat upp många spännande idéer. Han är duktig med folk och saklig, jag gillar hans stil. Jag tror att spelarna lyssnar på honom. 

"Har lite för djupa dalar"

Tuna är rejält indraget i bottenstriden av division 4 med sina tre poäng. Inför den sjätte omgången är laget placerat ovanför det negativa kvalstrecket, en poäng mer än vad Aneby har samlat ihop och på de två nedflyttningsplatserna finns nollpoängarna Bäckseda IF och IFK Västervik.  

Vad kommer krävas av er mot VIF?

– Det är alltid ett hårt jobb som krävs, jag kan tycka att vi inte har haft det hela tiden. Det finns inga genvägar. Hårt jobb är nyckeln till mycket, säger han och fortsätter:

– Det fanns stunder som var bra mot Hvetlanda men vi har lite för djupa dalar. Så fort vi gör ett fel så får vi ett mål i baken, det är frustrerande. 

Hur mycket kittlar det med ett derby mot VIF?

– Det är alltid kul med ett derby. Vimmerby har vi aldrig mött i modern tid. Det var på 70- och 80-talet som lagen möttes senast. Det är kul att vi får mäta krafterna med dem. Vi har inte samma relation till Vimmerby som vi har till Gullringen. Mot Gullringen blir det något helt annat eftersom vi har mött varandra x antal gånger. Det blir en annan derbykänsla men det kommer säkert smälla imorgon. Det finns många vinnarskallar i båda lagen.

Han kan missa resten av säsongen

Tuna får klara sig utan en skadad trio mot VIF: Hampus Nilsson, Magnus Pettersson och Oskar Eriksson. Mattias Myrén är inte heller tillgänglig.

– Hampus Nilsson fick en smäll i senaste b-lagsmatchen och Magnus Pettersson är troligtvis borta hela hösten. Han har problem med ett knä och det blev värre när han fick en kraftig lårkaka som har gått ner i knät. Han har besökt en läkare så det ser mörkt ut.

Fakta

Tuna-truppen: Billy Inkoom, Joel Svensson, Filip Gustavsson, Simon Pettersson, Jonathan Gustafsson, Martin Carlsson, Anton Carlsson, Filip Ingemarsson, Gustavo Borges, Ilhan Jejna, Victor Gustavsson, Adrian Ottosson, Anton Preusse, Johan Carlsson, Tobias Thuresson och Theo Krantz. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt