Annons:

HFK krossade Södra Vi i toppderbyt

John Svensson blev matchvinnare för Hultsfred med sina två mål i första halvlek. Foto: Arkivbild

HFK krossade Södra Vi i toppderbyt

Skulle Hultsfred eller Södra Vi haka på i toppstriden? Svaret blev glasklart. Hultsfred besegrade SVIF med hela 5-0 på Ulveskog och är nu uppe på kvalplats.
– Hultsfred är duktiga och det är vi också normalt sett, men i dag är vi inte uppe på den nivå som vi brukar, säger Peter Magnusson i SVIF.

Annons:

Inledningen av matchen var jämn, men efter två mål av John Svensson i mitten av halvleken tappade Södra Vi allt. I paus försökte man samla ihop sig, men Hultsfred matade på och gick ifrån till 5-0 efter mål av Alexander Gustafsson, Deart Agushi och Filip Lagergren.

– Det var inte en av våra bättre insatser, det är bara att erkänna det. Vi saknade lite bestämdhet och tro på oss själva. Vi börjar bra tycker jag, men de får 1-0 och 2-0 ganska snabbt och då blir vi lite ängsliga. Jag trodde vi skulle gå ut och mala ned dem i andra, men så blev det inte, säger Magnusson.

 Gör ett ryck i tabellen

I och med segern befäster Hultsfred sin position som trea i tabellen och gör ett miniryck från Lojal, Målilla och just Södra Vi som alla förlorade i dag.

– Södra Vi börjar matchen bra, det måste jag säga. Vår målvakt gör några bra räddningar och vi släpper till lite, men sedan äter vi oss in i matchen. Ju längre matchen led desto mer vann vi. I andra försöker de trycka upp och då gör vi två snabba till i början av andra. Det blev vidöppet i deras försvar och där kändes matchen avgjord. En stabil insats av oss. I dag gick resultaten med oss och vi har allt i egna händer. 

16-årige målvakten Nader M N Alsafadi, högerbacken Emil Tapper (också han 16 år) och tvåmålsskytten John Svensson plussas i HFK. I Södra Vi kan alla bättre. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt