Annons:

Åström Åberg går rakt in i startelvan

I morgon gör Ted Åström Åberg comeback i Vimmerby IF. Högerbacken går in i startelvan direkt. Foto: Linus Johansson

Åström Åberg går rakt in i startelvan

Ted Åström Åberg är tillbaka i Vimmerby IF. Han går direkt in i startelvan i morgondagens cupmatch mot Lindsdal. – Jag tror att Ted kan göra Jimmy Svensson lite tryggare, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Vimmerby IF får en riktig kickstart på höstsäsongen. Inom 14 dagar spelar laget hela fyra matcher – och det är inte mot vilka motstånd som helst. Se här:

  • Hyundai Cup mot Lindsdals IF, åtta i division två.
  • Seriematch mot Eskilstuna City, fyra i division två.
  • Seriematch mot Linköping City, tvåa i division två.
  • Svenska Cupen mot Oskarshamns AIK, tia i division ett.

– Det är klart att det är tufft, men det är väldigt inspirerande matcher och det är matcher som man tränar för. Jag vet att spelarna är inspirerade och vill komma igång. Håller vi oss ifrån skador ser jag inga problem, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Hur mycket prioriterar du morgondagens match?

– Den prioriterar vi ganska mycket, framförallt sett till att vi har höstpremiär på söndag. Samtidigt som man kan rulla runt i en cupmatch så kan man spela ihop en elva. Det blir en avvägning.

”Sett väldigt bra ut”

VIF avslutade vårsäsongen svagt och har åtta raka seriematcher utan seger. Nu har laget laddat om.

– Konkurrenssituationen har höjts lite och träningarna har sett väldigt bra ut. Vi har fokuserat på fysdelen och jag tycker att det ser bra ut.

Ola Lindblom är på väg tillbaka från skada, men vilar den här veckan med. Mittfältaren Allen Zizinga kommer att missa inledningen av höstsäsongen på grund av ett skadat knä. Haris Dreco är bortrest till mitten av augusti. I övrigt har VIF full trupp.

”Gäller att ha tålamod”

Under sommaren har VIF lånat in Ted Åström Åberg från Tuna (fyra matcher) och även Karl-Viktor Söderquist får nästan ses som ett tillskott. Nyförvärvet från Åtvidaberg gjorde två matcher med VIF innan uppehållet.

– Ted är bra defensivt och jag tror att han kan göra Jimmy tryggare. Jag vill att våra yttrar ska få lite friare roller. ”KV” ser pigg och sugen ut. Det är en spelartyp vi saknat.

Hur ser du på vårsäsongen med lite distans?

– Poängmässigt har jag svårt att vara nöjd med våren, men jag är faktiskt nöjd med hur vi har spelat. Vi har inte fått med oss de poäng vi är värda och jag tycker att framtiden ser ljus ut. Det gäller att ha tålamod.

Fakta

VIF:s trupp mot Lindsdal

Startelva: Nic Rydholm – Ted Åström Åberg, Johan Lundin, Alexander Jonsson, Magnus Eriksson – Jimmy Svensson, Oskar Stejdahl, Markus Ahl, Karl-Viktor Söderquist, Karlo Goranci – Rickard Thuresson.

Ersättare: Gustav Johansson, Oskar Eriksson, Gustavo Borges, Simon Larsson, Jonatan Fälth-Öhr. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt