Annons:

Åström Åberg på mittfältet när Vimmerby möter jumbon

Ted Åström Åberg spelar på mittfältet mot Konyaspor. Foto: Simon Henriksson

Åström Åberg på mittfältet när Vimmerby möter jumbon

Tolv raka seriematcher utan seger. På lördagseftermiddagen bör det vända för Vimmerby IF. Då kommer dunderjumbon Konyaspor till Arena Skobes. – Vi är inte i ett läge där vi kan ställa ut skorna, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

Vimmerby IF:s svit utan vunna seriematcher blir bara längre och längre. Nu är den uppe i tolv stycken. På lördagseftermiddagen får VIF ett jätteläge att bryta den dystra sviten. Detta hemma mot Konyaspor, som är jumbo med ynka fyra inspelade poäng på 17 matcher.

– När man tycker att man har det jobbigt finns det alltid de som har det värre. Men jag har sett att de har krigat på i matcherna, bland annat förlorade de bara med 1-0 mot Linköping nyligen. Vi är inte i ett läge där vi kan ställa ut skorna, säger Johan Carlsson.

Åström Åberg flyttas upp

Det har VIF-tränaren förstås rätt i. Vimmerby är fortfarande på rätt sida de negativa strecken. Det skiljer fem poäng till en nedflyttningsplats och fyra poäng till kvalplatsen. Men snart lär laget behöva plocka segrar.

– Jag funderar inte så mycket på förlusterna. Det ska bli roligt med match igen. I det här läget kan vi bara se framåt. Vi har haft riktigt bra träningar i veckan med bra attityd. Det är många som tar ansvar.

Vimmerby får klara sig utan Markus Ahl (sjuk), Allan Zizinga (skadad), Ludvig Lundqvist (sjuk) och Magnus Eriksson (skadad). Jämfört med senast återkommer Ola Lindblom, Rickard Thuresson och Oskar Eriksson.

I Vimmerby får Ted Åström Åberg kliva upp i en roll som yttermittfältare.

– Jag har velat testa honom där och nu passar det bra. Vi vill få fart på presspelet och där tror jag på Ted med den farten han har, säger Johan Carlsson.

Fakta

VIF-laget mot Konyaspor:

Målvakt: Nic Rydholm.

Backlinje: Simon Larsson, Johan Lundin, Alexander Jonsson, Ola Lindblom.

Mittfält: Ted Åström Åberg, Karl-Viktor Söderquist, Jimmy Svensson, Oskar Stejdahl.

Anfall: Karlo Goranci, Rickard Thuresson.

Bänk: Oskar Eriksson, Gustavo Borges, Jonathan Fält-Öhr, Jaafar Mohammed, Haris Dreco och Gustav Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt