Annons:

Magnusson om kritiken: ”Uttömt alla möjligheter”

SVIF-tränaren Peter Magnusson anser att klubben gjorde vad de kunde för att spela matchen mot Oskarshamn. Foto: Arkivbild

Magnusson om kritiken: ”Uttömt alla möjligheter”

På söndag kliver Södra Vi IF in i kvalspelet mot division fyra. Efter serieepilogen i lördags fick klubben stenhård kritik för sin WO-match mot seriesegraren Oskarshamn.
– Han får ha sina synpunkter, jag vet vilka förutsättningar jag hade, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson.

Annons:

Med bättre målskillnad smet Södra Vi förbi Hultsfred i seriens sista omgång. Det upprörde HFK-tränaren Krister Borgh som var mäkta irriterad över att SVIF lämnat walkover mot IFK Oskarshamn tidigare under säsongen.

– Klart att de hade fått ihop elva spelare där om de hade velat, men de gör det smart och sparar in en massa mål. Jag tycker faktiskt att det är rent skit att ett lag som lämnar walkover ska få kvala uppåt, sa Borgh till vår tidning.

"Vi hade ingen möjlighet" 

Peter Magnusson tar kritiken med ro.

– Han får utrycka sig hur han vill, det är hans åsikt och jag kan inte kommentera det.

Kunde ni inte fått ihop elva spelare?

– Vi hade försökt med gamla avdankade spelare och hade uttömt alla möjligheter. Vi var tio man och två halvskadade, vi hade ingen möjlighet. Vi ringde Oskarshamn och försökte flytta matchen, men de sa nej. Han får ha sina synpunkter, jag vet bara vilka förutsättningar jag hade.

Var det en taktisk WO-match?

– Det är hans åsikt, det kan jag inte kommentera.

Ni frågade alla spelare ni kunde komma på?

– Ja, och vi ringde och frågade om de kunde flytta matchen, vi ringde inte och berättade att vi skulle lämna WO. Vad skulle vi ha gjort?

Spelade med B-laget två dagar senare

Magnusson har tidigare sagt att han fick in 15 återbud av olika anledningar. Två dagar senare spelade klubbens B-lag hemma mot Frödinge/Brantestad och hade då 15 spelare i truppen.

– Jag kommer inte ihåg det direkt, men då hade vi spelare som var tillgängliga från A-laget och några hade kommit tillbaka från skador och sjukdomar.

Hur ser du på att Borgh anser att lag som lämnat wo inte borde få kvala uppåt?

– Det får stå för honom. Man måste se till förutsättningarna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt