Annons:

HFK:s attack på Södra Vi IF:

Krister Borgh och hans Hultsfreds Fk missade kvalplats till division fyra trots att man gick obesegrat genom hela säsongen. Foto: Arkivbild

HFK:s attack på Södra Vi IF: "Skit att ett lag som lämnar walkover ska få kvala"

Hultsfreds FK gick obesegrat genom hela division fem-säsongen. Trots det slutade man bara fyra i tabellen och bommade en kvalplats till division fyra i den allra sista omgången, som spelades i dag.

Annons:

HFK vann dagens säsongsavslutning mot Storebro IF med 2-1. Det räckte dock inte för att fixa kvalplatsen till division fyra. För samtidigt vann Södra Vi IF över Fårbo med 5-1, gick förbi i tabellen och knep tredjeplatsen på bättre målskillnad.

– I dag var det inget snack om saken. I den första halvleken var det chanser åt båda håll, två bra målvakter och Storebro stod upp starkt. Men den andra halvleken tillhörde oss helt och hållet, och segern var rättvis, säger Hultsfreds tränare Krister Borgh.

"Surt att det slutar så här"

Trots att HFK där åkte på två utvisningar lyckades man vinna med 2-1. Hultsfreds mål gjordes av Charlie Olsson och Dino Tejligovic, medan Storebros Jimmi Wickström svarade för sitt lags reducering.

HFK-tränaren var nöjd med dagens insats, men desto mer irriterad över säsongen i stort.

– Det är klart att det är surt att det slutar så här. Vi går obesegrade genom serien, och tar poäng mot både Oskarshamn och Stjärnan. Vi gör en dålig match mot Fårbo, blir bortdömda mot Boston och blir bortdömda mot Målilla. Klart att sådant spelar in, säger Krister Borgh.

"Södra Vi gör det smart" 

Det som Borgh dock är mest upprörd över är Södra Vi IF:s walkover mot seriesuveränen IFK Oskarshamn den 21 augusti.

– Klart att de hade fått ihop elva spelare där om de hade velat, men de gör det smart och sparar in en massa mål. Jag tycker faktiskt att det är rent skit att ett lag som lämnar walkover ska få kvala uppåt, menar Krister Borgh

Även på femte och sjätte plats i division 5 nordöstra slutade lag från Hultsfreds kommun.

Målilla GoIF blev femma och SK Lojal sexa. Dessa båda möttes i kväll, och den matchen slutade 2-2.

Storebro IF slutade nia och spelar i division fem även säsongen 2021.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt