Annons:

Djursdala och Gunnebo går en hårs kamp om en plats i division fem. Foto: Ossian Mathiasson

Så går tränarnas tankar inför kvalrysaren: ”Ska bli jäkligt kul”

Fyra av våra lokala fotbollslag har fortfarande chans att uppnå något den här säsongen. I dag ställs allt på sin spets när sista omgången i kvalet spelas.
– Vårt mål var att vi skulle slåss i toppen och vi har gett oss en bra chans, säger Gunnebos tränare Markus Harrysson.

Annons:

Det är inte många fotbollsmatcher som blir helt avgörande för en säsong. I dag – när en mycket speciell lokal fotbollssäsong avslutas – står fyra lag både med kniven mot strupen och inför en enorm möjlighet.

Särskilt kvalgruppen till division fem är en rysare. Där har Gunnebo, Djursdala, BB 2001 och VSGF/JAIK tre poäng vardera. Gunnebo möter BB 2001 på hemmaplan medan VSGF/JAIK beger sig till Djursdala.

– Det ska bli jäkligt roligt. Vårt mål var att vi skulle slåss i toppen och vi har gett oss en bra chans. Jag tror att vi har bra möjligheter. Vi spelar på hemmaplan och har en bra känsla i truppen. Vi ska göra vårt och vinna vår match, sedan får  vi försöka trycka på och få några måls marginal. Då ser det bra ut. Det ska bli jäkligt kul att avgöra på hemmaplan.

Vad skulle det betyda att gå upp?

– Det skulle betyda rätt mycket. Det blir lite andra derbyn och lättare att knyta till sig spelare som inte vill satsa i VFF.

Gunnebo har några småskavanker, men alla bedöms kunna spela i dag.

 "Måste vinna med tre-fyra bollar"

Gunnebo och Djursdala har +1 i målskillnad, BB 2001 0 och VSGF/JAIK -2. Patrik Nilsson i DSK hoppas på ett tidigt mål.

– Det kan gå hur som helst. Spontana känslan är att vi måste vinna med tre-fyra bollar. Målskyttet är inte där vi glänst som mest, men vi har det ändå i egna händer.

Kommer ni ha koll på resultatet i Gunnebo?

– Det kommer man säkert ha, men det spelar inte så stor roll, det är full spruta framåt som gäller oavsett. Allt handlar om huvudet på spelarna. Är man villig att offra allt man får man med sig resultaten.

Vad talar för er?

– Kanske att vi kommer från femman och har hemmaplan. Sedan hoppas jag att vi får in en boll tidigt.

Djursdala får tillbaka Martin Larsson som var sjuk senast.

"Vi är lite underdogs" 

I VSGF/JAIK anser Joakim Svensson att trycket ligger på Djursdala.

– Det blir en rolig match. Vi är lite underdogs får man säga. Vi har haft en bra träningsvecka och det är bara Markus Andersson som är avstängd, annars är vi hela och friska.

VSGF/JAIK har sämst läge och måste troligen vinna med ett par mål.

– Vi ligger sämst till och måste vinna vår match om vi ska ha någon chans. Det är jättesvårt att veta hur många mål som krävs, men först och främst ska vi göra så gott vi kan.

Vad skulle det betyda att gå upp?

– Vi har så ungt lag så ser man det så måste vi få in lite spelare i så fall. Kanske är det något år för tidigt för det här gänget. Vi har en jättefin åldersstruktur och tittar man runtomkring är det svårt att hitta spelare, vi ligger dessutom i utkanten av kommunen.

 Liket lever

I Södra Vi trodde många att det var kört efter förra helgens förlust mot Höreda – men det är det inte. Om SVIF lyckas passera Norrahammar kan man få en plats i division fyra. Detta eftersom många lag från Småland spelar i förbundsserien division tre nästa år.

– Det är väl en bonuschans vi fått och det lever i alla fall. Jag vet inte hur långt det räcker även om vi skulle vinna, men vi måste få bättre målskillnad än Norrahammar för att bli tvåa. Vi måste ta in tre mål och tre poäng och det är ganska tuffa förutsättningar. Vi kommer att chansa och det blir bara fullt blås framåt. Vi har absolut ingenting att förlora. Vi kommer satsa aggressivt och offensivt, säger Peter Magnusson. 

Södra Vi ställs mot avsågade Aneby medan tvåan Norrahammar möter ettan Höreda.

– Får vi in ett tidigt mål kanske de hänger med huvudena, men jag tror inte de ställer ut skorna utan de vill säkert avsluta bra. Vi hoppas på en bra insats och får se hur långt det räcker.

I SVIF är Ossian Mathiasson sjuk och Martin Brorsson osäker.  

Runt 16.00 har vi upplösningen och det blir förstås en hel del fotboll i vår tidning i dag. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt