Annons:

Succétränaren tar över Gullringen:

Peter Magnusson och Emil Eklund kommer träna Gullringen tillsammans 2021. Foto: Simon Henriksson

Succétränaren tar över Gullringen: "Känns jättespännande"

Efter fyra mycket lyckade säsonger i Södra Vi IF tar Peter Magnusson nu över Gullringens GoIF. Han ska träna Gullringen tillsammans med Emil Eklund.
– Det känns jättespännande. Gullringen är en lokal klubb med anor, säger Peter Magnusson.

Annons:

Peter Magnusson tog över Södra Vi IF när laget hade ramlat ned i division 6. Därefter har han gjort stor succé med SVIF och två år i rad fört klubben till kval till division 4. 

Efter säsongen tackade han dock för sig. Men han lämnar inte den lokala fotbollen. På tisdagen presenterade Gullringens GoIF nämligen honom som ny huvudtränare till division 4-klubben. Vid sin sida får han Emil Eklund som assisterande tränare, som förra säsongen tränade Djursdala SK i division 5. 

– Det här känns jättespännande. Vi har fått ett jättebra intryck av Peter (Magnusson) och Emil (Eklund) har varit här förut och vi vet vad han går för. Många har undrat vem som ska bli tränare och såklart hade vi helst velat ha klart en lösning för en månad sedan. Men vi har också varit med om att det har dragit ut tills jul vissa år, säger Gullringens Patrik Wärnehall.

Peter Magnusson var inne på att ta ett break, men erbjudandet att träna Gullringen var för bra för att tacka nej till. Den tidigare SVIF-tränaren och Gullringen har diskuterat i ett par veckor.

– Jag var inriktad på att ta ett break, men att få en sån här förfrågan av en lokal klubb med anor... Det är en klubb med en stark kultur och jag har vuxit upp med deras framgångar. Jag vet vad Gullringen är och står för och mitt intresse väcktes direkt. Jag fick tänka till en gång till för vill jag gå in i något ska det vara 100 procent. Intresset växte mer och mer. Det är en utmaning för mig personligen att träna en sån här klubb och försöka göra ett bra resultat tillsammans med Emil och fortsätta bära kulturen vidare, säger Magnusson.

Han säger att valet inte var särskilt svårt till slut.

– Valet i sig är inte svårt, det är antingen ja eller nej. Men man måste vara motiverad till 100 procent. Det är mycket runt omkring, tiden ska räcka till och det ska funka med jobbet och familjen. 

"Kan jag inte spekulera i"

Att lämna Södra Vi efter fyra år var förstås ett svårt beslut.

– Det har varit en bra grupp, där vi har lyft varandra. De spelare vi haft har varit träningsvilliga och kört mot ett gemensamt mål. 

Om han kommer fortsätta med samma vägvinnande filosofi och spelsätt som i Södra Vi, är ännu oklart.

– Först och främst måste vi träffa spelartruppen och se. Vi ska ha ett mål som gruppen och vi tillsammans tar gemensamt. 

Hur tror du att det här tas emot i Södra Vi?

– Det kan jag inte spekulera i. Jag har trivts jättebra där och det är min moderförening. Jag hoppas att det ska gå bra för dem och att de fortsätter göra bra resultat. Jag har varit där i fyra år och kände att det var läge för någon annan att ta över. Annars är det lätt att man stagnerar annars. Nu är det fullt fokus på Gullringen för mig.

Är det några spelare från Södra Vi du vill ta med dig?

– Jag är inte inblandad i det. Det är fotbollsgruppen som gör det jobbet och de jobbar på namn inför 2021 som ser intressanta ut. I den floran de pratar, tycker jag det låter som de gör ett jättebra jobb. 

Emil Eklund har varit assisterande tränare i Gullringen till Niklas "Dansbo" Johansson, Hasse Karlsson och Peter Hellenstierna. Senast kommer han från ett tränaruppdrag i Djursdala SK tillsammans med Patrik Nilsson.

– Jag har varit med så pass länge här ute och haft ett intresse av att vara med här i flera år. Men jag har småbarn som satt käppar i hjulet och det har varit ett svårt val i år också. Jag har haft många diskussioner med min fru eftersom jag tränar ett pojklag i Vimmerby också. Efter diskussioner hemma, och med övriga sportgruppen, är det en lösning som gör att jag kan delta och lägga ned så mycket tid som jag vill på det. Jag är från Gullringen och det är Gullingen man brinner för fotbollsmässigt, säger Emil Eklund.

Har ni satt någon målsättning gemensamt?

– Inte än, men det är ingen hemlighet vad Gullringen vill tillhöra. Det är något som ska sättas i hela spelartruppen och i hela föreningen.

"Fastnat för hans ledarskap"

Just Peter Magnussons fina resultat med division 5-klubben Södra Vi var en stor anledning till Gullringens intresse. 

– Vi satt och spånade namn och såg hur bra resultat han gjort med Södra Vi. Han har tagit dem från att vara ett mittenlag i division 6 till ett topplag i division 5. Fotbollen är resultatbaserad och vi har fastnat för hans ledarskap, säger Patrik Wärnehall.

Att det ska vara en lokal lösning är inte avgörande, menar Wärnehall.

– Huvudsaken är att det känns bra oavsett om man är från Södertälje, Haparanda, Gullringen eller Södra Vi. Sedan är det alltid kul med lokala tränare.

Kontraktet är skrivet på ett år. 

– Vi har tills vidare-avtal med våra tränare kan man säga. 

Hittills har Gullringen värvat Petter Gustafsson (Vimmerby IF), Samuel Lindell (Kisa BK), Robin Gustafsson (Djursdala SK) och Danel Johansson (Södra Vi IF).

– Det är svårare i år när läget är som det är, men som med "Danne" och Robin har det underlättat att de är härifrån. Det är svårare med spelare som aldrig har varit här, säger Gullringens Mattias Sandh.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt