Annons:

VIF jagar titel på hemmaplan - ”Jag har haft en skithelg”

Ola Lindblom blir en viktig kugge i VIF:s försvarsspel i cupfinalen mot Oskarshamn. Foto: Linus Johansson

VIF jagar titel på hemmaplan - ”Jag har haft en skithelg”

Vimmerby IF är framme i final i Hyundai Cup. Det som står mellan VIF och en titel är division ett-laget Oskarshamns AIK. Finalen spelas i Vimmerby i kväll. – Spelar vi som i semifinalen mot Husqvarna vinner vi, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Annons:

På försäsongen vann Vimmerby med 1-0 mot Oskarshamns AIK. När de båda Smålandslagen möttes i Svenska Cupen i början av augusti gick det däremot inte alls bra för VIF. OAIK vann med 4-0.

– Vi gav dem ingen match och gjorde inte alls det vi gjorde i träningsmatchen mot dem. Vi lämnade alldeles för mycket ytor och tog inte det jobb som krävs mot ett division ett-lag. Nu vill vi ha revansch, säger Johan Carlsson.

En skithelg

I semifinalen i Hyundai Cup gjorde Vimmerby en mycket stark insats och besegrade Husqvarna FF med 1-0 efter mål av Karlo Goranci.

– Spelar vi som vi gjorde i den matchen så kommer vi att vinna, tror Johan Carlsson.

Vimmerby kommer närmast från en 5-0-förlust hemma mot Arameisk-Syrianska. För Johan Carlsson blev den gångna helgen ännu tråkigare än så. Som spelare var han med och förlorade med Storebro i division fyra och därmed tvingas laget till kvalspel för att hänga kvar i division fyra.

– Jag har haft en skithelg så jag hoppas att killarna hjälper mig att vinna mot Oskarshamn.

”Falla tillbaka på”

Väl framme i final så betyder förstås Hyundai Cup mycket, även om störst fokus läggs på att säkra ett nytt kontrakt i division två.

– Jag tycker att cupen är jätteviktig i det läget vi är. Ända sedan kvartsfinalen mot Lindsdal har jag känt att vi ska försöka köra hela vägen. Sen är det ju lite extra att möta just Oskarshamn. Tändningen ska vi i alla fall inte förlora på.

– Jag vill se riktigt sugna spelare som går ut för att vinna en titel. Kanske inte för att rädda upp säsongen, men då har vi i alla fall det att falla tillbaka på.

Lundin står över

VIF gör några förändringar i startelvan jämfört med senaste seriematchen. Bland annat saknas mittbacken Johan Lundin helt i truppen.

– Han har problem med sina ljumskar och vilar, säger Johan Carlsson.

Fakta

VIF-laget mot Oskarshamn:

Målvakt: Nic Rydholm.

Backlinje: Oskar Eriksson, Alexander Jonsson, Ola Lindblom, Jonathan Fält-Öhr.

Mittfält: Karl-Viktor Söderqvist, Simon Larsson, Oskar Stejdahl, Gustavo Borges.

Anfall: Karlo Goranci, Rickard Thuresson.

Bänk: Jaafar Mohammed, Allan Zizinga, Markus Ahl, Jimmy Svensson, Ted Åström-Åberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt