Annons:

Hade bestämt sig för att sluta - nu har han klart med ny klubb

David Henriksson kommer att spela med Djursdala SK nästa säsong. Foto: Linus Johansson

Hade bestämt sig för att sluta - nu har han klart med ny klubb

Efter en tuff säsong hade David Henriksson bestämt sig för att sluta spela fotboll. Nu har han ångrat sig och gjort klart med en ny klubb. – Jag ska försöka hitta glädjen till fotbollen igen, säger David Henriksson.

Annons:

20-årige David Henriksson har Gullringens GoIF som moderklubb. Det är också där han har spelat de senaste en och en halv säsongerna. Dessförinnan spelade han i Djursdala SK. Och det är i just DSK som han kommer att spela nästa säsong.

– Jag tror att vi har goda chanser att göra något bra. Det är klart att jag vill vara med och ta Djursdala tillbaka till division fem, säger David Henriksson.

Nära att lägga av i somras

Anledningen till klubbytet är främst att han inte har fått någon större mängd speltid i Gullringens A-lag under säsongen.

– Trots att vi började vinna innan sommaren så var det en tung period för mig. Under nästan hela våren så spelade jag inte en minut i A-laget. Det blir långa dagar utan att få speltid. Jag var nära att lägga av helt och hållet i somras.

Efter den sista seriematchen hade David Henriksson bestämt sig för att sluta spela fotboll.

– Jag tog ett beslut i mitt huvud och det var att lägga av. Men sen hörde ”Jajje” (Johannes Karlsson) i Djursdala av sig och frågade vad jag skulle göra nästa säsong. Då kände jag att det var Djursdala eller inget som gällde och nu har jag bestämt mig, säger David Henriksson.

Andra nyförvärvet

Nu hoppas han hitta motivationen igen.

– Som det är nu tar jag inte riktigt plats i Gullringens A-lag. Då är det bättre att spela A-lagsfotboll i Djursdala istället och försöka göra något bra där. Jag ska försöka hitta glädjen till fotbollen igen.

Tidigare i veckan kunde vi berätta att Henrik Milton, den gångna säsongen i IFK Tuna, också har bestämt sig för spel i Djursdala SK.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt