Annons:

Tuna värvar spelare med meriter från högre upp i seriesystemet

IFK Tuna plockar in Ergest Fasko (bilden) och Ibrahim Doumbia. Båda två har spelat fotboll högre upp i seriesystemet. Foto: IFK Tuna

Tuna värvar spelare med meriter från högre upp i seriesystemet

Två nya spelare ansluter till division 4-laget IFK Tuna. Det är dessutom två spelare med meriter från spel i högre divisioner.

Annons:

IFK Tuna har landat ytterligare två nyförvärv inför kommande säsong. Det handlar om Västerviks FF:s tidigare spelare och tränare Ergest Fasko, som kritade på för division 6-laget Gunnebo IF under frimånaden, och Ibrahim Doumbia, som kommer närmast från Krokstorps IF. Han har dessförinnan spelat för Högsby IK i division 3.

"Jag har sett Tuna spela ett par gånger och efter några provträningar som kändes bra så tog jag kontakt med Thomas (Kongstad, ny tränare i Tuna) och hade en bra dialog med Pierre (Ringström, sportchef) så beslutet att skriva på för Tuna kändes naturligt och bra. Tuna har en väldigt intressant trupp med meriterande spelare samt en tränare som jag gillar skarpt. De har också värvat bra så det ska bli kul", säger Ergest Fasko om valet att gå till Tuna i en kommentar på Tunas Instagram-konto. 

Tuna uttrycker tacksamhet gentemot Gunnebo för att övergången av Ergest Fasko skulle kunna ros i hamn. 

"Ergest är en duktig spelare som kommit bra in i laget på kort tid och som jag vet kommer bidra med mycket på både träningarna och matcherna. Han tar för sig väldigt bra och det ska bli intressant att se honom i IFK:s vita tröja 2021", skriver Tuna på sitt Instagramkonto. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt