Annons:

Mardröm för VIF-spelaren – bröt handleden: ”Planen var att spela vidare”

Molly Levin bröt handleden i B-lagets seriepremiär. Foto: Ossian Mathiasson

Mardröm för VIF-spelaren – bröt handleden: ”Planen var att spela vidare”

Seriepremiären med Vimmerby IF B blev en mardröm för unga Molly Levin. Ungefär 30 minuter in i matchen bröt hon ett ben i vänster handled.
– Jag satsar på att vara tillbaka för fullt till omstarten i augusti, säger Molly Levin.

Annons:

I söndags spelade Vimmerby IF B sin premiärmatch i division tre. Det blev förlust hemma på Arena Ceos med 3-0 mot Kalmar Södra. Värre än förlusten var att Molly Levin skadade sig illa.

– Molly bröt handleden och nu väntar fyra veckor i gips för henne. Väldigt tråkigt, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo. 

”Min plan var att spela vidare”

Olyckan var framme efter ungefär 30 spelade minuter. Molly Levin berättar om händelsen:

– Det hände på mittplanen när jag skulle passa bollen till en medspelare. Jag hann lägga i väg passningen och fick då en sen tackling i sidan när jag var i obalans. Tacklingen i sig var lite onödig med tanke på att jag redan hade släppt bollen och jag var helt oförberedd, men det är också sådant som händer på match.

VIF-spelaren kände direkt att något var fel.

– Jag kände direkt att det gjorde riktigt ont. Min plan var att spela vidare, men Budo (Ericsson, VIF-ledare) tog av mig från planen eftersom det gjorde alldeles för ont. Vi såg en knöl på handleden så det var bara att åka direkt till akuten i Västervik, säger Molly Levin.

Har fortfarande ont

Efter röntgen visade det sig att ett ben i vänster handled var brutet.

– Nu ska jag ha gips i en månad och sedan blir det rehab. Jag har fortfarande väldigt ont, men hoppas kunna vara tillbaka på planen så snart som möjligt.

På söndag premiärspelar Vimmerby IF:s A-lag i division två och det grämer förstås Molly Levin att inte kunna vara med där.

– Klart att det är väldigt tråkigt, men det är som det är. Planen är att börja träna i den mån jag kan så fort smärtan har lagt sig och så satsar jag på att vara tillbaka för fullt till omstarten i augusti.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt