Annons:

Filip Gustavssons Tuna premiärspelar borta mot Myresjö/Vetlanda i eftermiddag. Foto: Ossian Mathiasson

Upp och ner i träningsmatcherna – nu är det upp till bevis för Tuna: "Har gått i vågor"

Thomas Kongstad tycker att hans nya lag, IFK Tuna, har varit både bra och mindre bra på försäsongen. I dag drar tävlingssäsongen igång med bortamatch mot Myresjö/Vetlanda. 

Annons:

Den efterlängtade seriepremiären i division 4 är här för IFK Tuna. Det är topptippade Myresjö/Vetlanda som står för motståndet i första seriematchen. 

– Det är kul att det drar igång så vi får börja tävla om lite poäng igen. Vi möter ett lag som har dragit sitt seriespel och gör sin andra match mot oss. Om jag har förstått saken rätt så är det ett lag som siktar på att vara med i den absoluta toppen. Det är ett tufft motstånd som vi startar mot, vilket är en utmaning i sig, säger Thomas Kongstad. 

Upp och ner på försäsongen

Jämfört med tidigare säsonger har Tuna plockat in ett gäng nya spelare och en ny tränare i form av rutinerade Thomas Kongstad. 

Han tycker att laget har blandat och gett i de tre vänskapsmatcherna i Vimmerby Tidning Cup. 

– Spelet har gått i vågor. Periodvis har det varit bra, periodvis har det varit sämre prestationer. Jag tror att vi kommer få se det i denna match också, att vi inte får till det fullt ut över 90 minuter. Kan vi få ihop det så kan vi absolut störa Myresjö. Vi har en plan för hur vi ska försöka med det, säger Thomas Kongstad. 

Hur lyder Tunas målsättning i år?

– Vi har inte pratat så mycket målsättning. Föreningens sportgrupp tycker att vi ska kunna vara med och fightas på den övre halvan. Allt hänger på träningsnärvaro. Inom truppen har vi inte pratat så mycket placeringar eller målsättning. Vi spelar den här matchen och går därefter på sommaruppehåll. När vi drar igång om några veckor kan vi förhålla oss till säsongen på ett mer rättvist sätt och se vad vi ska ha för mål med den. Individuellt sätt är det många duktiga och skickliga spelare i truppen. Stundtals har vi presterat en väldigt bra och fin fotboll, säger Kongstad. 

Borges missar matchen

Tuna saknar skadade och bortreste Gustavo Borges i dagens premiär. Även Dennis Nilsson och Mahmood Al Hasson är bortresta och Victor Nilsson jobbar. 

– Det är relativt jämnt i truppen så jag tror inte att vi är svagare om några spelare är borta, säger Kongstad. 

Följande spelare är uttagna till dagens match: Billy Inkoom, Filip Gustavsson, Teo Nilsson, Ergest Fasko, Johan Carlsson, Victor Gustavsson, Filip Ingemarsson, Lucas Karlsson, Adrian Ottosson, Albion Mataj, Anton Carlsson, Hampus Nilsson, Mohamed Nori, Martin Carlsson, Ibrahim Doumbia, Ilhan Jejna och Oscar Eriksson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt