Annons:

  • Christian caddie på häftiga tävlingen:

    Christian Johansson, från Vimmerby, gick caddie åt Karolin Lampert under Scandinavian Mixed i Halmstad. Foto: Lotta Madestam

  • Christian caddie på häftiga tävlingen:
  • Christian caddie på häftiga tävlingen:

Christian caddie på häftiga tävlingen: "Får frågor varje vecka"

Förra sommaren gjorde Christian Johansson från Vimmerby sitt livs första golftävling som caddie. Av det fick han blodad tand och när Scandinavian Mixed avgjordes i Halmstad var han på nytt caddie. 
– Jag får frågor varje vecka, säger han.

Annons:

I juni förra året var det debut för golfentusiasten Christian Johansson som caddie när den första upplagan av Europatourtävlingen Scandinavian Mixed avgjordes. Då gick han caddie åt den svenska stjärnan Caroline Hedwall. Det blev ytterligare några uppdrag senare under säsongen.

I helgen blev det årsdebut när Scandiavian Mixed, som Annika Sörenstam och Henrik Stenson står bakom, ägde rum i Halmstad. 

– Jag står med på en caddielista och får frågor varje vecka. Det är inte alltid det passar så bra, men det här passade ganska bra när det är relativt nära. Golf är något jag tycker är väldigt roligt och det är en återkommande del av livet, säger Christian Johansson.

Den här gången blev han kontaktad av tyska Karolin Lampert. Hon har varit framgångsrik på Europatouren tidigare och spelat flera majors. Lampert slutade 59:a, 23 slag efter överlägsna vinnaren Linn Grant.

– Hennes mål var var att klara cutten och det gjorde hon. Hon spelade jättebra från tee till green, men puttade för ostabilt. Det var det hon föll på, annars hade hon haft tre, fyra birdies till bara i torsdag.

Måste passa in

Christian Johansson ser gärna en fortsättning som caddie, men det måste också passa in i övriga livet.

– Det kanske blir två gånger per år, mest för att bryta vardagen och få se lite bra golf. För mig är det mest på skoj, men när man kommer dit är det blodigt allvar och då vill man leverera. Jag har gått caddie åt tre spelare nu och det skiljer sig mycket åt, säger han och fortsätter:

– Hedwall och jag diskuterade ganska mycket, men den här tjejen ville sköta det mesta själv. Det handlar om att personligheterna måste matcha och jag måste anpassa mig efter spelaren. Det handlar för mig om att jag göra vad jag kan för att få samarbetet att funka. Vill spelaren prata gör vi det, annars får jag gå 20 meter bakom eller framför. Det mentala spelet och psykologin är intressant.

Vad blir nästa uppdrag?

– Jag fick frågan om nästa vecka i London och en annan tävling om några veckor, men tackade nej till det. Jag jobbar mycket och har fullt upp ändå. Något mer kommer det bli, men jag törs inte säga var, när eller hur. Det har blivit mycket golf och mycket kramp i vaderna. Jag tror jag gått sju mil och det är jag inte tränad för.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt