Annons:

Golftalang från Storebro är nybliven juniormästare i lag

Rasmus Rosin (femma från vänster på översta raden) vann junior-SM för klubblag med Landeryds GK. Finalen spelades på en vacker och tuff bana i Portugal. Foto: Privat

Golftalang från Storebro är nybliven juniormästare i lag

Golfspelaren Rasmus Rosin från Storebro är nybliven SM-guldmedaljör. Han var med och förde Landeryds Golfklubbs juniorlag till SM-guld i Portugal.
– Jag värdesätter det väldigt högt, säger han efter SM-guldet. 

Annons:

Fyra svenska klubblag har under veckan befunnit sig på West Cliffs Resort, en av Portugals svåraste och vackraste golfbanor, för att spela om mästartiteln i juniormästerskapet för klubblag. Den Storebrobördige golfaren Rasmus Rosin representerar Linköpingsklubben Landeryds GK och de ställdes mot Delsjö GK, Flommens GK och Vasatorps GK. 

Landeryd och Vasatorp vann de två inledande lagmatcherna och gjorde därmed upp om guldet. Rosin och hans Landeryd drog det längsta strået och kan nu titulera sig som svenska juniormästare. 

– Det är såklart väldigt roligt att vinna SM-guld. Vi har varit revanschsugna sedan förra året då vi slutade trea. Hela laget krigade på bra hela veckan och det har varit tajta matcher som vi lyckats vinna på slutet, säger Rasmus Rosin. 

Rasmus Rosin bidrog i allra högsta grad till lagets efterlängtade guld. 

– Jag får vara nöjd med min egen insats då jag vann alla mina matcher. Det känns bra att jag kunde bidra till laget på ett bra sätt. 

Han värdesätter denna triumf väldigt högt. 

– Det betyder massor. Det var dessutom min sista tävling som junior så det blev ett fantastiskt slut på det kapitlet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt