Annons:

ROSINS MÄKTIGA PRESTATION – TOG JSM-GULD

Rasmus Rosin tog JSM-guld på söndagen.

ROSINS MÄKTIGA PRESTATION – TOG JSM-GULD

Tobo GK:s Rasmus Rosin har all anledning att sova gott i natt. 18-åringen från Storebro vann precis JSM-guld i matchspels-SM.
– Det känns smått overkligt, säger han.

Annons:

64 idel duktiga juniorer från hela Sverige hade kvalificerat sig för JSM-tävlingen på Kårsta GK och bara 16 av dem fick spela vidare efter cutten. Det trodde Rasmus Rosin inte att han skulle klara av.

– När jag fick höra att det bara var 16 som fick spela vidare i helgen ringde jag faktiskt brorsan och frågade om han skulle hitta på något i helgen, haha. På den vägen var det, säger Rasmus Rosin och garvar.

Men han klarade cutten och var en av de 16 bästa.

– Sedan fick jag tufft motstånd på papperet i både åttondelsfinalen och kvartsfinalen, men det löste sig. 

Gastkramande final

På söndagen avgjordes semifinalen och sedermera den avgörande finalmatchen. Det blev gastkramande och kom inte att avgöras förrän på det allra sista hålet.

– Han slog bort sig lite med driven och treputtade. Jag hade ett lätt par att bara knacka i, så det var så jävla skönt. Det känns smått overkligt nästan.

Vad kan den här segern betyda för dig?

– Jag kommer att få en jäkla massa rankingpoäng. Min tanke är att gå på college om ett år också, så då kan det här vara riktigt bra hjälp. Det är den här säsongens resultat man kommer in på, så det kan bidra till att jag kan gå på ett bättre college. 

Hur ska du fira det här?

– Jag ska jobba imorgon, men hem och ta några bärs ändå. Jag känner att man kan festa till det lite grann. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt