Annons:

Kim Nilsson, utsedd till världens bäste innebandyspelare, spelar från start när FBC Kalmarsund möter Vimmerby IBK i afton. Foto: Louise Andersson

Ett av landets bästa lag kommer till Vimmerby i kväll

Kim Nilsson utsågs till världens bästa innebandyspelare 2020. I kväll spelar han från start när SSL-laget FBC Kalmarsund möter Vimmerby IBK i Svenska Cupen. 
– Vår planering säger att vi ska ta oss vidare men det gäller att gå in med en ödmjuk inställning, säger tränaren Victor Gustafsson.

Annons:

FBC Kalmarsund har verkligen imponerat under sina tre säsonger i innebandyns högsta serie, SSL, och utvecklats till ett av ligans bästa lag där Kim Nilsson, svensk landslagsspelare och utsedd till världens bästa innebandyspelare flera gånger, har dragit ett stort lass och lyft klubben till nya höjder. 

"Vi ska klara av det"

I kväll kliver SSL-laget FBC Kalmarsund in i Svenska Cupen, som gör entré till årets säsong, och ställs mot division 1-laget Vimmerby IBK i ett dubbelmöte under helgen. 

– För min del blir det extra roligt att komma till Vimmerby då jag har mött VIBK som både spelare och ledare under min tid i Ingelstad. Det har alltid varit roligt att spela inför storpublik i Vimmerby men nu kan de inte fylla upp hallen på samma sätt på grund av restriktionerna. Det brukar vara fullt ös, säger Victor Gustafsson, ny i rollen som huvudtränare för FBC Kalmarsund. 

Efter att ha spelat flera träningsmatcher ser Victor Gustafsson fram emot att spela tävlingsmatcher innan serien drar igång. Kalmarsund får av naturliga skäl bära ett stort favoritskap inför helgens dubbelmöte i Svenska Cupen. 

– Vi är sugna på att spela tävlingsmatcher, har som mål att ta oss förbi den här rundan och ska se till att vinna också. Roligt att möta annorlunda motstånd än vad vi är vana vid. Vi ska klara av det, jag sticker inte under stolen med det. Vår planering säger att vi ska ta oss vidare men det gäller att gå in med en ödmjuk inställning och jobba vidare med de saker som behövs inför SSL-premiären om tre veckor, säger Gustafsson. 

"Milton har stenkoll"

Kim Nilsson och Kevin Haglund, uttagna till landslaget nästa helg, är med från start, likaså tjeckiske landslagsmannen Filip Langer och schweiziske landslagsbacken Jan Bürki. Några av spelarna som saknas är Tobias Lindström, Kevin Björkström och Anton Nilsson. 

– Vi har lite småskavanker i truppen så vissa spelar i dag, vissa på söndag och vissa inte alls. Vi ska åka upp till Vimmerby och bjuda på fin innebandy. Vi ska vinna, det är vårt absoluta mål.

Vad vet du om VIBK?

– Lite koll har jag. Jonas Friberg är med, han har jag spelat mot många gånger. När Jonatan Green får boll är han ett ständigt hot och Victor Wall är också en duktig spelare, säger han och lägger till:

– Förutom de tre spelarna som jag har koll på så har vi vår Vimmerbyscout Henrik Milton som materialförvaltare. Han har stenkoll och får bidra på den biten genom dubbeljobb som både materialare och scout denna vecka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt