Annons:

VIBK vill studsa tillbaka mot obesegrade nykomlingen:

Tung förlust mot Slätafly senast. Nu laddar Adrian Brorsson och Elias Trawtschenko om för bortamatch mot Gransholms IF på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK vill studsa tillbaka mot obesegrade nykomlingen: "Har en plan"

Vimmerby IBK har lagt förra fredagens blytunga förlust bakom sig. Nu väntar obesegrade nykomlingen Gransholms IF på bortaplan i division 2-innebandyn.

Annons:

Vimmerby IBK inledde seriespelet med vinst mot både Värnamo och Ingelstad och kommer närmast från en tung 3–5-förlust hemma mot Slätafly. 

– Vi har analyserat saker som vi behöver förbättra och släppte matchen ganska fort efteråt, säger VIBK:s huvudtränare Alexander Pettersson. 

"För få som stämplade in"

VIBK gjorde en helt okej insats mot Slätafly men Alexander Pettersson tycker att flera spelare underpresterade och inte kom upp i normal standard. 

– När jag har brutit ner insatsen så känns det väl okej, men vi har inte råd att ha några ”off-days” utan alla spelare måste stämpla in. Jag tycker att det var alldeles för få spelare som stämplade in mentalt i fredags och det är där vi förlorar matchen. Spelmässigt var vi bättre än vad de var, men det kändes inte riktigt som att vi hade skallarna med oss. Vi gjorde saker som vi hade pratat om att vi inte skulle göra och då kan man förlora mot vilket lag som helst, säger Alexander Pettersson. 

Vad är förklaringen till att inte alla spelare stämplar in?

– Det är svårt att hitta en anledning, men jag funderar inte så mycket på det och är inte särskilt orolig. Men visst, de hade precis förlorat mot Oskarshamn hemma och vi kom från två raka segrar och svävade kanske lite på molnen. Jag kan tänka mig att vi eventuellt underskattade dem undermedvetet. Jag räknar med att det är en engångsföreteelse och att vi är på hugget i morgon (läs i dag) igen, säger Pettersson. 

"Behöver vara påkopplade"

På fredagskvällen ska VIBK försöka studsa tillbaka borta mot obesegrade nykomlingen Gransholms IF. De vann division 3 i fjol och har inlett nykomlingssäsongen med raka segrar.  

– Det blir tufft och vi är helt klart underdogs i den här matchen. Jag tycker att vi har en bra plan för hur vi ska kunna bryta ner dem. 

När VIBK mötte Gransholm i en försäsongsturnering i Göteborg blev det förlust med 1–4. 

– I den matchen spelade de ut sitt register medan vi saknade rätt många spelare och kom inte upp i nivå. Det ser jag som en fördel för oss. Det gäller för oss att hitta tillbaka till bortaspelet som vi hade i Ingelstad där vi krigade stenhårt för varandra och tummade inte på det som vi gjorde i fredags. Vi behöver vara påkopplade i 60 minuter och ta smarta beslut med bollen. Jag räknar med att vi kommer föra den här matchen också. 

Blir förändringar i uppställningen

Sebastian Elmér saknas på grund av sjukdom och Hugo Samuelsson är tillbaka i matchtruppen. 

– Vi har haft lite sjukdomar och småskavanker i veckan, men jag tror inte att det är någon fara för att någon mer spelare ska missa matchen. I och med att ”Sebbe” är borta blir det en del omkastningar. 

Klart är i alla fall att Jesper Ahnfeldt återigen får förtroendet mellan stolparna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt