VIBK ÅKTE PÅ NY FÖRLUST I DIVISION 1 – FAST I BOTTEN

Vimmerby IBK har förlorat fyra av fem matcher i säsongsinledningen av division 1. Det blev förlust med 4–10 mot Solfjäderstaden på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Säsongsinledningen har varit jobbig för Vimmerby IBK. I kväll blev det förlust med 4–10 hemma mot Solfjäderstaden och VIBK är fast förankrat i division 1-botten.

Vimmerby gjorde en på det stora hela godkänd första perioden och skapade gott om chanser tack vare sitt aggressiva presspel. Det var ändå gästande Solfjäderstaden som visade effektivitet framåt och gick ifrån till 2–0. VIBK kom fel i sitt byte vid det första målet och Solfjäderstaden fick öppen gatan och gjorde 1–0 efter en snabb kontring.

VIBK fortsatte att trycka på framåt utan få utdelning. Efter exakt 14 minuter utökade Solfjäderstaden sin ledning till 2–0 då Victor Schelin stötte in en sargretur från nära håll.

VIBK fick in en psykologiskt viktig reducering mot slutet av första perioden. Mattias Zeilon blev serverad ett fritt läge i slottet och gjorde inget misstag.

Förlorade matchen i mittperioden

Om Vimmerby svarade för en bra första period var det inte lika bra i andra perioden. Solfjäderstaden hade ett stort spel- och chansövertag i mittperioden och gjorde ett matchavgörande ryck med fem raka mål fram till 7–1. Vid ställningen 6–1 begärde VIBK-ledningen timeout för att väcka laget men det hjälpte föga mot ett påslaget och hungrigt Solfjäderstaden.

VIBK spelade upp sig i tredje perioden men det räckte inte för att komma ifatt målmässigt.

Gästerna från Motala vann med betryggande 10–4 och gav VIBK en ny förlust i division 1. Laget har fått en mycket tung start på division 1-säsongen och står på en poäng efter fem omgångar.

Mer om matchen kommer senare i afton.

Fakta

Vimmerby IBK–Solfjäderstaden – (1–2, 0–5, 3–3)

Första perioden: 0–1 (3.41) Joel Hermansson (Oscar Bierfeldt), 0–2 (14.00) Victor Schelin (Jacob Larsson), 1–2 (18.46) Mattias Zeilon (Emil Johansson),

Andra perioden: 1–3 (20-41) William Larsson (Melker Wigren), 1–4 (26.25) Mikael Sonesson, 1–5 (33.26) Jacob Larsson (William Larsson) i spel fem mot fyra, 1–6 (34.19) Hugo Bjelksjö (Simon Svensson), 1–7 (38.04) Jacob Larsson (William Larsson)

Tredje perioden: 2–7 (47.16) Johan Carlsson (Jonas Friberg), 2–8 (50.29) William Larsson (Linus Staf), 3–8 (52.53) Mattias Zeilon (Jonatan Green) i spel fem mot fyra, 3–9 (54.00) Jacob Larsson (William Larsson), 4–9 (58.24) Kevin Hultman (Adrian Brorsson), 4–10 (59.44) Moltas Schölin (Oskar Bååth)