Annons:

Emma Sjökvists Vimmerby gjorde en bra match mot serieledaren Vetlanda men några poäng blev det inte. Foto: Stefan Härnström

Bra insats men inga poäng mot serieledaren: "Detaljer i helheten som felar"

Vimmerby IBK:s damer i division 1 gjorde återigen en bra insats. Det blev dock noll poäng i bortamatchen mot serieledaren Vetlanda.
– Vi spelade återigen bra och förde delar av matchen, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

Vimmerby IBK gjorde ännu en gång en riktigt bra match i division 1 och gav hittills obesegrade Vetlanda en rejäl match om de tre poängen. 

Trots en bra insats blev det inga poäng. VIBK föll med 3–6 borta mot Vetlanda och har skrapat ihop tre poäng på fyra matcher. 

– Folk undrar kanske varför vi säger att vi spelar bra men inte vinner. Vi spelade återigen bra och förde delar av matchen. Vi hade ett bättre bolltempo och spelade med bättre tålamod och värderingar längre stunder än föregående match. Spelarna försöker ändra på det som vi vill att de ska ändra på, säger Micael Nilsson. 

"Detaljer i helheten som felar"

Vetlanda ledde med 1–0 efter första perioden och utökade till 2–0 halvvägs in i mittperioden innan Emma Djurstedt reducerade till 2–1. Vetlanda sköt 3-1 några minuter senare. 

– De fick in sina struntmål när vi hade bud på mål framåt. Vi släppte aldrig iväg dem och tappade aldrig matchen, säger Micael Nilsson. 

Precis när VIBK hade blivit fulltaliga i början av sista perioden sköt Emma Sjökvist 3–2-reduceringen innan Vetlanda återtog sin tvåmålsledning. Sofia Söderlund reducerade på nytt men Vetlanda drog ifrån och vann med 6–3.

– Vi måste bli bättre på att göra mål på våra chanser som vi skapar och behöver ha en målskytt. Det är bara att kriga vidare, bli kyligare i de avslutande lägena och sätta dit bollen, säger Nilsson. 

Vimmerby har gjort många starka insatser utan att resultaten har gått deras väg.  

– Jag hade varit orolig om vi inte hade spelat som vi gör där ute på planen. Vi spelar bra och det gäller att vi får till det sista. Det är detaljer i helheten som felar. Får vi ordning på det så blir det annorlunda resultat på tavlan. Vi ska inte känna oss nedslagna för det. Vi bevisar för oss själva att vi kan störa de förhandstippade topplagen. Det bådar gott på sikt även om det är surt efter en förlust där vi är med.

Micael Nilsson delade ut plusbetyg till försvarsspelarna och framhöll Mirelle von Schantz lite extra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt