Annons:

Överlägsen serieseger för VIBK:s P07-lag:

Vimmerby IBK:s P07-lag vann sin serie i klar stil efter mycket bra spel under säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Överlägsen serieseger för VIBK:s P07-lag: "Fantastiskt bra"

Vimmerby IBK:s P07-lag kan se tillbaka på ett lyckat seriespel som slutade med klar serieseger. 
– Insatsen är fantastiskt bra, säger tränaren Jonas Friberg. 

Annons:

P07-lagets klara serieseger är ett tecken på att VIBK har många duktiga innebandyspelare på väg uppåt. VIBK vann 13 matcher, spelade oavgjort en gång och förlorade två matcher och vann därmed serien med elva poäng före tvåan Bankeryd. 

– Det går inte att klaga på det vi har gjort. Spelmässigt har det varit jättebra, vi spelar fin, rörlig och modern innebandy och använder oss av hela laget. Grabbarna vill hela tiden lära sig nya saker och är träningsvilliga. Vid minsta tillfälle är de uppe i hallen och skjuter och trixar. Ett gediget intresse och viljan att lära sig mer ger resultat, säger tränaren Jonas Friberg. 

Spelar cup i Jönköping i april

Säsongens sista seriematch spelades mot Jönköpings IK i lördags och VIBK föll med uddamålet, 6–7. Nu väntar Fair Play Cup i Jönköping 8–10 april innan årets säsong är över. 

P07-laget har under årets säsong tränat tillsammans med de som är ett år äldre, men de två årskullarna deltar i varsin serie. 

– Det som händer till nästa säsong är att vi ska jobba ihop ett lag tillsammans med de som är födda 2006. Det blir ett eller två lag beroende på hur många vi blir, säger Jonas Friberg. 

Seriesegrarens lag består av Oskar Johansson, Noa Snickars, Philip Hultqvist, Otta Johansson, Nils Danielsson, Ludvig Lindersson, Theo Zeylon Thoresson, Jacob Passmark, Noah Zeylon Thoresson, Viggo Mattsson, Vilgot Kronstrand och Adrian Milton. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt