Annons:

VIBK tappade fyramålsledning till kryss i seriefinalen: ”Ska inte hänga läpp”

Wilma Djurstedt gjorde en kanonmatch när Vimmerby IBK kryssade i seriefinalen mot SSG IF. Foto: Simon Henriksson

VIBK tappade fyramålsledning till kryss i seriefinalen: ”Ska inte hänga läpp”

Trots att Vimmerby IBK ledde med 6–2 efter 25 minuter fick de nöja sig med en poäng i seriefinalen mot Stenåsa-Sandby-Gårdby IF (SSG IF). 
– Vi kunde lika gärna ha förlorat i slutsekunderna. Wilma (Djurstedt) gjorde en fantastisk räddning, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

Vimmerby IBK fick en drömstart på seriefinalen mot SSG IF på Öland. Efter 20 minuters spel ledde VIBK med 5–1 efter två mål av både Nelly Passmark och Sofia Söderlund och ett av Ammelie Lennström. 

– Vi rivstartade, spelade ut dem och visade vilket spel vi har. Det är kul att se vilken nivå vi ligger på när vi är pigga och fräscha. Vi spelade med en väldig fart, säger Micael Nilsson. 

Det fortsatte att trilla in mål i andra perioden och Vimmerbys ledning krympte från 5–1 till 7–4. Minea Snickars och Tess Fridh gjorde VIBK:s mål. 

– SSG är tunga att möta och lyfter mycket bollar på kassen. Det är i längden svårt att hålla dem ifrån oss eftersom de förvaltar bollarna som de slänger in på mål, säger Micael Nilsson. 

Vass räddning av Djurstedt

Ölandslaget fick in två snabba reduceringar fram till 7–6 i upptakten av tredje perioden och satte 7–7 med mindre än två minuter kvar att spela. 

– Vi blev passiva och trötta och hade inte orken eftersom vi behöver ligga på en hög nivå i försvarsspelet. Deras spelsätt är energikrävande och de tog över spelbilden när de fick in mål i andra perioden. Det är fysiska, stora och tunga pjäser och det kostar om man ska lyckas hålla dem ifrån sig, säger Nilsson.

Målvakten Wilma Djurstedt gjorde en enastående räddning i slutsekunderna och såg till att VIBK lämnade Öland med en poäng. 

– Vi får tacka henne för att det blev en poäng, det hade lika gärna kunnat bli en förlust. 

Micael Nilsson är glad för att det blev en poäng i toppmötet. 

– Att vi åker härifrån med en poäng ska vi vara stolta och glada för. Vi gör en fantastiskt bra match och krigar hela vägen och ger inte upp. Vi ville gärna åka härifrån med tre pinnar men vi fick en pinne med oss. Vi ska inte hänga läpp på något vis. 

Kvar i ensam serieledning

Vimmerby IBK är i ensam i serieledning, två poäng före SSG, som har två matcher mindre spelade, och fyra poäng före trean FBC Kalmarsund Ungdom, som har en match mindre spelad. Ettan och tvåan får kvala för att ta sig upp i division 1.  

– Vi kör en match i taget och får se vart det leder. 

Wilma Djurstedt, Alva Gustafsson och Ammelie Lennström förtjänade beröm i ett starkt VIBK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt