Annons:

VIBK vässar formen med cup i Göteborg: ”Skulle vilja vinna”

Lennart Lundgren ser fram emot helgens cupspel i Göteborg. Foto: Jakob Karlsson

VIBK vässar formen med cup i Göteborg: ”Skulle vilja vinna”

I helgen spelar Vimmerby IBK i cupen Björnslaget i Göteborg.
– Vi åker dit för att sammansvetsa gruppen ännu mer och givetvis vill vi ta oss så långt som möjligt, säger VIBK-tränaren Lennart Lundgren.

Annons:

Vimmerby IBK inledde försäsongen med att besegra Bergs IK med 6-3 för en knapp vecka sedan. I helgen går försäsongsmatchandet vidare, den här gången med cupspel i Göteborg.

– Det ska bli jätteroligt att åka dit och det blir också ett sätt för oss att svetsa samman gruppen ännu mer, säger Lennart Lundgren.

Bra motstånd

VIBK kommer att åka till Göteborg med 30 spelare och åtta ledare.

– Utöver turneringen så kommer vårt JAS-lag att spela en match mot Pixbos P02-lag. Vi har sagt att de som har tränat mycket under försäsongen ska få följa med och på det här sättet kommer alla att få speltid.

Över 30 lag finns med i Björnslagets herrklass, där matcherna spelas i 2x20 minuter. De allra flesta lagen spelar i division ett och två i Sverige.

– Det kommer att bli bra motstånd. Det laget som jag tror är mest namnkunnigt är Pixbos division ett-lag. Där finns det spelare som är precis utanför deras SSL-lag. Det kommer också lag från högstaligorna i Danmark och Norge, säger Lennart Lundgren.

Rutinerad trio saknas

Vimmerby kommer att ställas mot Guldhedens IK, Hjärnarps IBK och Varla IBK i gruppspelet.

– För oss är det viktigt att få lite annat motstånd än vad vi är vana vid. Det är en helt annan innebandy som spelas i till exempel Göteborg.

VIBK spelar alla sina tre gruppspelsmatcher under lördagen och sedan väntar ett eventuellt slutspel på söndag.

– Vi åker upp med 13 spelare (elva utespelare och två målvakter) på fredagskvällen, som ska spela en tidig match på lördag. Resten av spelarna åker tidigt på lördag.

Hur går tankarna inför turneringen?

– Självklart vill vi ta oss så långt som möjligt. Helst skulle jag vilja vinna. Annars åker vi dit för att svetsa samman gruppen ännu mer och för att få till vårt spel.

Utöver Petter Leander, Marcus Pettersson och Johan ”JC” Carlsson har VIBK samtliga A-lagsspelare tillgängliga.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt