Annons:

Efter storsegrarna – nu väntar första riktiga testet för VIBK

Blir det nytt måljubel för Jonatan Green och hans Vimmerby IBK borta mot KFUM Jönköping på lördagen? Foto: Ossian Mathiasson

Efter storsegrarna – nu väntar första riktiga testet för VIBK

Efter två inledande storsegrar i innebandytvåan väntar på lördagen ett förmodat betydligt svårare motstånd för Vimmerby IBK.
– Det här blir vårt första riktiga test, och det gäller att vara påkopplade och kriga i 60 minuter, säger tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

12-4 borta mot Ingelstad IBK och så 11-2 hemma mot Växjö IBK Utveckling. Seriefavoriten Vimmerby IBK har fått en kanonstart på division 2-säsongen. Man ska inte på något sätt förringa insatserna, men hur har motståndet varit egentligen?

– Vi är väldigt bra på att reglera tempot och får den matchbild vi vill ha, och det tycker jag väl inte riktigt att Ingelstad och Växjö kunde svara på, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson diplomatiskt.

Vilka är dina intryck efter två omgångar?

– Det är en bra start så klart. Vi har jobbat hårt under försäsongen med att förändra det som inte var så bra förra året. Spelidén är snarlik, utan det handlar mer om att vi har justerat detaljer och även fått in flera bolltrygga spelare. I matcherna har vi sett en stor ödmjukhet, haft ett vägvinnande spel och jobbat häcken av oss för varandra. Det har lagt grunden till segrarna.

Spetsförvärven imponerar

Nyförvärven med Jonatan Green (makalösa 13 poäng, 4+9, på de två inledande matcherna), William Björngard, Hampus Carlsson och Elliot Kronstrand i spetsen, samt en hårdsatsande Victor Wall återförenad med radarpartnern Green, betyder så klart mycket för laget.

– De bidrar med spets, höjer kvaliteten på träningarna och ökar konkurrensen. Dessutom har alla som är kvar från förra året höjt sig. Det är ett lyxproblem som tränare att ha den här truppen – en homogen grupp med mycket talang, men det är tufft att ta ut laget, säger Alexander Pettersson.

– Sedan vill jag återkomma till det här med ödmjukheten. Hittills i år har vi släppt in få mål, och det har sin förklaring i just det. I de två första matcherna hade vi 40 skottäck, och det säger väl en del om det defensiva arbetet. Det handlar om att göra de saker som kräver noll talang rejält – att springa mycket och ta jobbet.

"Vårt första riktiga test"

På lördagen reser Vimmerby IBK västerut för match mot KFUM Jönköping. De inledde med seger mot Tenhults IF med 7-2 men fick stryk av Väckelsångs IK med 7-6 förra helgen. Dock förväntas ett helt annat motstånd för Vimmerby IBK nu jämfört med de båda första matcherna.

– KFUM Jönköping är ett ungt lag blandat med några gamla rävar som har spelat högre upp. De har en 05-kull som är riktigt talangfull, har tre spelare med dubbellicenser i Allsvenskan och SSL samt någon som tränar kontinuerligt med Mullsjö i SSL. Det är en riktigt tuff bortamatch och dessutom vår första match den här säsongen på fullmått. Det här blir vårt första riktiga test, och det gäller att vara påkopplade och kriga i 60 minuter, säger Alexander Pettersson.

– Det är ändå skönt att få en sådan här match redan i den tredje omgången, det gör att vi inte får tid att slappna av och vi kan inte falla in i någon falsk trygghet. Sedan kommer derbyt mot Västervik och en svår match mot Nässjö, så det går i ett.

Vimmerby mönstrar ordinarie lag. Dubbellicensspelaren Amin Rouissi ansluter från Fliseryd, dessutom är John Pettersson och Karl Hjelmland tillbaka i laget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt