Annons:

Manfall i VIBK inför svåra bortamatchen:

Adam Olofsson kommer inte till spel borta mot Hovmantorps GoIF på grund av sjukdom. Foto: Ossian Mathiasson

Manfall i VIBK inför svåra bortamatchen: "Får inte leta ursäkter och titta på varandra"

Uppladdningen har varit stökig inför svåra bortamatchen mot Hovmantorps GoIF. Ett skade- och sjukdomsdrabbat Vimmerby IBK åker iväg med färre spelare än vanligt. 
– Det är på med blåstället och kriga, säger tränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

Vimmerby IBK vann med 8–3 mot Sävsjö IBK för två veckor sedan och de två senaste träningsveckorna har störts av skador och sjukdomar.

– Det kändes som att nästan halva truppen var sjuka förra veckan och andra halvan sjuka den här veckan. Det har inte varit helt optimalt, men det mesta av spelet sitter den här tiden på säsongen och det är inga grundläggande saker man behöver träna på. Det är inte unikt för oss och sådana tider kommer varje säsong. Det är inget att gnälla över. Det är bara att acceptera förutsättningarna och göra det bästa av situationen, säger tränaren Alexander Pettersson. 

Ahnfeldt är ett osäkert kort 

Adam Olofsson har legat sjuk hela veckan, Adrian Brorsson inte tränat på två veckor på grund av skador och sjukdomar och John Pettersson borta sedan tidigare på grund av körtelfeber och knäproblem. Thim Isaksson kommer inte heller vara med. 

– Han har valt att göra andra saker och är inte med. Sedan behöver vi inte gå in på några detaljer, säger Alexander Pettersson.

Målvakten Jesper Ahnfeldt är ett frågetecken då han har problem med en skada. 

– Han ska följa med och testa och sedan får vi se om han kan stå eller inte. Hugo Miss, ny målvakt via dubbellicens med Fliseryd, är med. Kan inte ”Jeppe” spela så blir det han som hoppar in, annars är han med som backup. 

VIBK åker till Hovmantorp med två målvakter och 13 utespelare. Två av utespelarna är juniorerna Melvin Svensson och Axel Gustafsson, båda födda 2006, som gör säsongsdebut i division 2.

"Största utmaningen är det mentala"

Vimmerby IBK leder division 2-serien och ligger fyra poäng före tabelltrean Hovmantorp. Vid tre poäng kan VIBK haka av Hovmantorp lite grann från toppen och vid förlust är Hovmantorp med och fightas i toppen på allvar. 

– Kollar man på vad läktarexperterna sa inför säsongen är det ett lag som har överraskat, men jag tycker att de är kapabla till att vara topp fem. De har gjort en frisk förändring i laget och plockat in yngre, duktiga spelare från närområdet. Jag är imponerad av vad de har presterat så här långt. De är effektiva framåt och spelar en modern innebandy, vilket få lag i den här serien gör. De flesta lagen står på egen planhalva och vill inte ha bollen överhuvudtaget medan Hovmantorp kan vara ett spelande lag samtidigt som de backar hem. Det kommer bli en riktigt tuff bortamatch och det går inte att hämta några poäng där. Det krävs att vi gör en 100-procentig insats.

Vad vill du se från ditt lag?

– Vi behöver spinna vidare på spelet som vi hade mot Sävsjö genom att vara påslagna, vinna andrabollar och kliva dit i närkamperna. 

– Vår största utmaning är den mentala biten nu när vi saknar en hel del spelare och kommer starta matchen på två femmor. Vi får inte leta ursäkter, titta på varandra och hoppas att någon annan ska gå in och lösa det för att vi saknar spelare. Jag vill se att vi tar tag i det från början och det är ännu viktigare att vi går ihop som grupp i en sån här match. Vi har ett grundspel som vi är trygga i och en bra plan för hur vi ska ta oss an Hovmantorp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt