Annons:

Tre poäng är det enda som räknas:

Vimmerby IBK jagar KFUM Jönköping i toppen av division 2 och måste vinna borta mot Jönköping IK Utveckling i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Tre poäng är det enda som räknas: "Får göra det som krävs"

Vimmerby IBK:s jakt på förstaplatsen går vidare. I kväll väntar Jönköping IK:s utvecklingslag på bortaplan.
– Jag tänker att det blir en annorlunda matchbild jämfört med de tre senaste matcherna, säger tränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

Vimmerby sätter sig på bussen till Jönköping med vetenskapen om att de har tagit maximala nio poäng efter förlusten i toppmötet mot KFUM Jönköping. 

Tabelltoppen är därmed oförändrad med fem matcher kvar på programmet. VIBK ligger tvåa och har fem poäng upp till KFUM Jönköping, seriens just nu bästa lag som står inför en tuff bortamatch mot Nässjö IBF i afton.

Jönköping IK Utveckling på bortaplan är VIBK:s uppgift på fredagskvällen. 

– Känslan är att det är ett motstånd som kan passa oss ganska bra. Det är ett spelskickligt lag och det kanske blir lite mer jämnt bollinnehav. Det ska bli kul att spela på fullmått igen. Jag tycker att vi har presterat bra på stora ytor och förhoppningsvis kan vi göra det igen, säger Alexander Pettersson. 

"Får göra det som krävs för tre poäng"

Han vittnar om att lagets prestationer har varit upp och ner efter förlusten mot KFUM Jönköping. 

– Vi har ändå tagit nio poäng på de tre senaste matcherna när det har varit upp och ner. Poängen är just nu det absolut viktigaste för oss och sedan spelar det inte så stor roll hur det ser ut. Det är klart att vi vill spela bra, men vi får göra det som krävs för tre poäng. När vi kommer från en period där vi inte har presterat så bra är viktigt att beta av en period i taget för att få ihop en bra helhet.

Det känns som en lurig bortamatch, skulle du säga att det är den svåraste matchen ni har kvar? 

– Jag skulle säga att det inte finns någon match som är mer svår eller mer lätt. Det är en jämn serie och det finns inga matcher där man kan åka och hämta poäng. Matchen är lika svår som övriga matcher. 

Elias Trawtschenko och Adrian Brorsson är borta resten av säsongen. Om någon mer spelare saknas är oklart. 

– Det har varit en del skavanker och sjukdomar i veckan så det går inte att säga så mycket om det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt