Annons:

VIBK:S HOPP OM MIRAKEL FÖRSVANN IKVÄLL

William Björngard producerade både mål och assist när VIBK föll mot Sävsjö.

VIBK:S HOPP OM MIRAKEL FÖRSVANN IKVÄLL

Inte mycket talade för att Vimmerby IBK skulle passera seriesuveränen KFUM Jönköping inför kvällens omgång. Nu är chansen i stort sett noll. Jönköping vann sin match och VIBK åkte på en rejäl plump i Sävsjö.
– Det är klart att det känns som att det är avgjort, säger tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

Hemmalaget vann med 10-5 (2-2, 4-0, 4-3). Det var i mittenakten som i stort sett ingenting gick Vimmerbys väg och hemmalaget gick ifrån till 6-2. I tredje reducerade Vimmerby tidigt, men 16 sekunder senare small det i egna målet. Halvvägs in i perioden kom även 8-3 och då kändes matchen avgjord.

– Vi startar ganska sömnigt, de får 2-0 ganska tidigt. När vi gör 2-1 tar vi över och 2-6 efter första två är ganska orättvist. I spelet fem mot fem är vi klart bättre, men vi tappar lite fokus och de är effektiva i andra. Vi har svårt att komma ur det ”modet” och det är där vi tappar matchen. Vi går för det i tredje, men det är alldeles för slätstruket för att vi ska ta poäng, säger Pettersson. 

Vad var direktiven inför sista?

– Vi sa att vi inte kan tappa fokus så lätt som vi gör. Det handlade mer om att försöka nollställa. Jag tycker att vi ger det ett försök, men det studsar emot oss lite idag, säger Pettersson och fortsätter:

– Prestationen över 60 minuter är inte godkänd såklart. Sävsjö ska vi vinna mot och ser man till matchbilden borde vi ha vunnit. Jag tror alla är överens om att det inte är godkänt, men vi har gjort bättre matcher och vi har gjort sämre matcher.

"Ska mycket till"

I toppstriden skiljer nu åtta poäng och 48 plusmål upp till KFUM, som dessutom vann med hela 14-0 idag. Blott nio poäng finns kvar att spela om.

– Det är klart det känns som att det är avgjort och det är svårt att snacka bort. KFUM har vunnit varenda match sedan slutet av oktober så de är värda playoff-platsen, men vi ska göra vad vi kan på slutet så får vi se. Det är klart att det ska mycket till.

Ingen i Vimmerby får beröm. Värt att notera är att Elliot Kronstrand fick utgå efter en smäll i huvudet i första perioden.

– Vi går rätt kort om folk så vi fick kasta om rätt rejält i laget. Efteråt kändes han helt okej, det var mest en säkerhetsåtgärd.

Mål+assist: William Björngard 1+1, Hugo Samuelsson 1+0, Mattias Zeilon 1+0, Ricky Gustafsson 1+0, John Pettersson 1+0, Adam Olofsson 0+1, Jonatan Green 0+1, Karl Hjelmland 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt