Annons:

Sargat VIBK vann säsongens sista bortamatch:

Hugo Samuelsson gjorde tre mål när Vimmerby IBK slog Tenhult med 6–5 på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Sargat VIBK vann säsongens sista bortamatch: "Otroligt stark insats"

Säsongens sista bortamatch. Då svarade Vimmerby IBK för en gedigen insats mot Tenhults IF och vann med 6–5. 
– Vi gör en riktigt bra match från minut ett till minut 60, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

Uppladdningen inför kvällens bortamatch mot Tenhult har inte varit optimal. 

– Vi har en hel ordinarie femma hemma skadade och sjuka och har bara gjort ett träningspass den här veckan, säger Alexander Pettersson och fortsätter: 

– Kalle (Hjelmland), John (Pettersson), Adrian (Brorsson) och Elias (Trawtschenko) spelar inget mer denna säsong. Thim (Isaksson) är sjuk och Hampus (Carlsson), som har varit sjuk i veckan, spelade bara i dag. Vi köper läget, kör på och följer vår gameplan. Det vi pratade om inför matchen är att ingen spelare faller ur ramen och det är ingen som gör det. 

"Spelar på ett annat sätt"

Vimmerby IBK gick ifrån till en trygg 4–1-ledning efter 20 minuters spel och utökade till 5–1 i upptakten av andra perioden. 
Tenhult kröp kort därpå närmare med 5–2 och 5–3. Hugo Samuelsson prickade in 6–3 i början av slutperioden och Tenhult närmade sig två gånger om. Ett sargat VIBK höll ifrån och vann med 6–5. 

– Vi var kort om folk och hade elva utespelare tillgängliga. Gameplanen var att vi skulle ha kontroll på varje byte och kanske vara lite tråkiga. Vi faller tillbaka i gamla synder i perioder och det är då de gör sina mål. Det är i andra perioden vi faller tillbaka i gamla synder och blir sugna på att gå på allt som ges, säger Alexander Pettersson. 

Var det någon gång oroligt när de kröp närmare i tredje?

– Det skiljer ett mål, men tendenserna är inte att vi ska falla igenom. Vi har ett dåligt byte och de gör mål. Vi tar tag i det i några byten igen och släpper in ett mål när vi gör ett dåligt byte. Det hade inte varit rättvist om de hade kvitterat. Vi vinner fullt rättvist. Vi spelar på ett annat sätt mot vad vi brukar göra, lite mer tålamod och mer bollrull. De hade svårt att komma åt oss när vi hade den disciplinen.

"En otroligt stark insats"

Alexander Pettersson berömmer spelarna för en väl genomförd insats.

– Jag är jättenöjd. Starkt av oss att åka hit och vinna mot ett starkt hemmalag som bara har förlorat en hemmamatch på hela säsongen. Med tanke på avbräcken vi har och träningsveckan med bara ett pass är det en otroligt stark insats. Alla elva utespelare kliver fram och gör personbästa, då är vi svåra att slå. 

Hugo Samuelsson gjorde tre mål, Jonatan Green två och Ricky Svaxholm ett. VIBK:s sista seriematch spelas hemma mot Väckelsångs IK nästa fredag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt