Annons:

VIBK byter ordförande – litet minusresultat redovisas:

Vimmerby IBK byter ordförande. Richard Mårtensson tackar för sig efter två år på posten och Linda Södergren är tillbaka i rollen som ordförande. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK byter ordförande – litet minusresultat redovisas: "Nödvändiga åtgärder"

Det blir förändringar i Vimmerby IBK:s styrelse. Richard Mårtensson lämnar över ordförandeklubban till Linda Södergren och klubben redovisar ett minusresultat på knappt 40 000 kronor.

Annons:

Vimmerby IBK hade sitt årsmöte i klubblokalen i Vimmerby idrottshall. 

Den stora förändringen är att klubben byter ordförande. Richard Mårtensson, ordförande i Vimmerby IBK de två senaste åren, lämnar över ordförandeklubban till Linda Södergren, som har ett långt förflutet som ordförande i VIBK.

– Jag och Linda (Södergren) växlar plats. Hon går upp som ordförande i år och jag kliver ner ett steg och blir vice ordförande och ledamot, säger Richard Mårtensson. 

Vad är förklaringen till skiftet?

– Jag behöver prioritera tid med familjen. Jag bor i Västervik, men jag har mitt företag i Dalarna och pluggar i Värmland. Jag måste skära ner på allt runt omkring mig och jag har lovat VIBK att stanna kvar och hjälpa till i ett år till. Min roll har varit att hjälpa till med struktur i styrelsen. Jag kommer inte vara bra som ordförande och det var det som jag meddelade för några veckor sedan. Jag har för lite tid att lägga på det uppdraget, säger Richard Mårtensson.

Jörgen Djurstedt fortsätter som kassör, Camilla Svaxholm som sekreterare, Ingrid Snickars som ledamot, Ulf Johansson som ledamot och Therese Åberg som ledamot. Nyinvald ledamot för det kommande året är Tony Fridh. 

"På god väg med kostnadsdelen"

VIBK redovisar ett minusresultat på knappt 40 000 kronor. 

– Vi har jobbat jättemycket med att försöka kapa kostnader och går lite minus. Man får inte vara nöjd med ett minusresultat, men vi tycker ändå att vi är på god väg med kostnadsdelen och nu handlar det om att öka intäkterna. Vi landar på ett minus på knappt 40 000 kronor, säger Mårtensson. 

Hur ser du på resultatet?

– De tuffa åtgärderna som vi har gjort under den här säsongen med att verkligen kapa kostnaderna har varit nödvändigt. Det är inte roligt att höja medlemspriser och jobba med kostnadsminskningar. Hade vi inte gjort det så hade vi stått inför en väldigt tuff situation.

VIBK lägger nu fokus på att öka intäkterna under det kommande året. 

– Det är inte så mycket pengar som det handlar om för att kunna nå ett balansresultat. Lejonparten av allt arbete i VIBK är ideellt och det är så det ska vara. Det är två delar vi behöver jobba med. Den ena delen är sponsorintäkterna, att försöka få fler sponsorer att ställa upp, och den andra delen är att få fler människor på matcherna. Vill man ha två levande innebandylag, både herr och dam, hoppas jag att kommunens invånare kan tänka sig att engagera sig i matcherna. Det är en jäkla rolig upplevelse att spela innebandy live. Jag tycker att det är den roligaste livesporten som finns. Vi behöver fler personer på läktaren, det kan hjälpa oss. Vi hade ungefär samma intäkter som förra året, men vi höjde entrépriset en aning till årets säsong.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt