Annons:

AVSLÖJAR: POÄNGKUNG HÖGAKTUELL FÖR VIMMERBY IBK

Poängspelaren William Park är högaktuell för en övergång till Vimmerby IBK. Foto: Ossian Mathiasson

AVSLÖJAR: POÄNGKUNG HÖGAKTUELL FÖR VIMMERBY IBK

Den gångna säsongen gjorde han 44 poäng i division två och åtta poäng i division ett. Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att den 18-årige poängspelaren William Park är högaktuell för Vimmerby IBK.
– Jag har pratat med dem några gånger. Vimmerby är absolut ett bra alternativ, säger William Park.

Annons:

William Park fick något av ett genombrott föregående säsong när han spelade i Vimmerby IBK:s seriekonkurrent Gnosjö IBK. 18-åringen var med högt upp i poängligan och stod för 44 poäng (35+9) på 22 matcher i division två. Han var dessutom med och spelade åtta matcher med Lagan i division ett och där producerade William Park 8 poäng (4+4) på 13 matcher.

Pratat med flera klubbar

Nu är det alltså aktuellt med en oväntad övergång till Vimmerby IBK.

– Det stämmer. Jag har pratat med dem några gånger. Jag har samtal med några andra klubbar också och har inte tagit ett beslut var jag ska spela, men Vimmerby är ett alternativ, säger William Park.

Hur många klubbar har du varit i kontakt med?

– Jag har pratat med sex, sju klubbar, men nu är det väl inte så många som är aktuella längre. Det har varit klubbar i både division två, division ett och Allsvenskan.

Hyllar publiken

En klubb som fortfarande finns med i jakten på poängspelaren är Vimmerby IBK.

Hur kommer det sig att en övergång till Vimmerby är aktuell för dig?

– De hörde av sig för några veckor sedan och visade intresse. Jag tycker att Vimmerby känns som en förening som vill uppåt igen och sedan mötte vi dem i serien i år och bortamatchen är utan tvekan den roligaste bortamatchen jag spelat. Det var grym publik och ändå var det säkert långt ifrån så mycket publik som de brukar ha på matcherna. Sedan har Vimmerby en del spelare som jag tycker hör hemma minst i division ett. Det är de sakerna som gör att Vimmerby är aktuellt, men det är inget lätt beslut för mig att ta.

”Bjuder gärna på en fint”

Att William Park har ett år kvar på gymnasiet behöver inte innebära några problem.

– Jag måste gå måndag och tisdag på skolan här i Gnosjö. Sedan har jag praktik tre dagar i veckan och den kan jag göra var jag vill. Så tanken är att jag ska bo, vart det nu blir, tisdag till söndag. Det är en möjlighet som jag fått från skolan för att kunna satsa på min innebandy, säger William Park.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Det är svårt att beskriva sig själv. Men jag är en spelare som gärna bjuder på en fint när det finns läge och som gillar att ha boll runt motståndarnas målbur.

När bestämmer du dig för vilken klubb du ska spela i nästa säsong?

– Så snart som möjligt, förhoppningsvis inom två veckor, säger William Park.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt