TVÅ MÅL PÅ SJU SEKUNDER – GREEN FRÄLSTE VIBK

Jonatan Green blev stor matchhjälte när Vimmerby IBK slog Nybro med 5–3. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK tog en stark bortaseger mot Nybro IBK. Stor hjälte blev Jonatan Green som vid ställningen 2–2 gjorde två mål inom loppet av sju sekunder i tredje perioden.

I senaste matchen mot jumbon Nässjö tappade Vimmerby en trygg 4–2-ledning till förlust med 4–6 i sista perioden och har under träningsveckan bearbetat förlusten för att komma på rätt köl.

En seger mot Nybro, som jagar Vimmerby i tabellen, var nödvändig för att säkra fortsatt tillvaro i den yppersta toppen i division 2.

Flera spelare saknades

VIBK saknade dock flera spelare grund av sjukdom, bland annat Mattias Zeilon, Melvin Hemmingsson och formstarke Adrian Brorsson.

Efter en mållös första period kom det tre mål inom loppet av en minut och 34 sekunder i andra perioden. Nybro tog ledningen med både 1–0 och 2–1 och däremellan kvitterade VIBK-centern Victor Wall till 1–1, assisterad av Craftstaden-lånet Andreas Lennartsson.

Green blev hjälte

I inledningen av slutperioden kvitterade VIBK på nytt – och då var det omvända roller. Andreas Lennartsson gjorde målet och Victor Wall stod för framspelningem.

Matchen stod vägde länge och väl innan rycket kom i slutminuterna. Inom loppet av sju sekunder gjorde VIBK-stjärnan Jonatan Green två mål fram till 4–2, båda gångerna hade Andreas Lennartsson passningspoäng. Nybro reducerade med en minut kvar och 29 sekunder senare satte Johan Carlsson d.ä avgörande 5–3.

I och med kvällens trepoängare ligger VIBK femma i serien, tre poäng efter serieledande Ingelstad efter nio omgångar.

Fakta

Nybro–VIBK 3–5 (0–0, 2–1, 1–4)

Andra perioden: 1–0 (26.04) Oliver Lindén (Elof Laakso), 1–1 (26.42) Victor Wall (Andreas Lennartsson), 2–1 (27.40) André Nilsson (Samuel Slättman)

Tredje perioden: 2–2 (44.38) Andreas Lennartsson (Victor Wall), 2–3 (55.42) Jonatan Green (Andreas Lennartsson), 2–4 (55.49) Jonatan Green (Andreas Lennartsson), 3–4 (59.00) Viktor Gunnarsson (Emil Johansson), 3–5 (59.29) Johan Carlsson d.ä.

Skott: 18–14 (6–3, 7–3, 5–8)