VIBK pressades av Gnosjö – vann jämn fajt

VIBK blev pressat av Gnosjö, men vann till slut. Foto: Simon Henriksson

Det satt ganska hårt åt, men det blev tre poäng för Vimmerby IBK. Hemma mot Gnosjö IBK vann Peter Kronstrands mannar med 6-5.

Vimmerby IBK fick en mycket tung inledning på lördagseftermiddagens hemmamatch mot bottenlaget Gnosjö IBK. Redan efter 46 sekunder tog gästerna ledningen.

Men det dröjde bara några minuter innan radarparet Victor Wall och Jonatan Green presenterat sig. Green serverade Wall och 1-1 var ett faktum.

Perioden stod sedan länge och vägde, innan Gnosjö åter tog ledningen. Den här gången gick det ännu fortare för VIBK att utjämna. Inte ens en minut senare zorrade Andreas Lennartsson in 2-2 i powerplay.

Jämn andraperiod

Den andra akten blev också jämn. Jonatan Green sköt 4-3 för hemmalaget, men den här gången var det Gnosjös tur att replikera kvickt. Sekunder senare kom 3-3 genom vantprydde Johan Niemi.

Ovane målskytten Jens Lidesjö tyckte dock att det var dags att skriva in sig i målprotokollet och sköt 4-3 mot slutet av perioden.

Tidigare i matchen hade inget lag varit i ledning med mer än ett mål, men det ändrade VIBK på tidigt i den tredje perioden. Redan efter 1.47 sköt Adrian Brorsson 5-3 och såg ut att sätta VIBK ordentligt i förarsätet.

Green nätade

VIBK styrde också matchen i betydligt större utsträckning än tidigare. Ändå hittade Gnosjö en 5-4-reducering efter 6.11. Då klev Jonatan Green fram igen. Knappt två minuter gick han köksvägen och satte dit 6-4.

Med två och en halv minut kvar begärde Gnosjö timeout och gjorde ett sista, desperat försök – men det hjälpte inte hela vägen. Med en halv minut kvar fick gästerna ett numerärt överläge och satte dit 6-5-målet med åtta sekunder kvar.

VIBK höll undan – och vann matchen med 6-5.

Mer om matchen kommer senare.

Poäng VIBK: Jonatan Green 2+1, Victor Wall 1+1, Adrian Brorsson 1+1, Andreas Lennartsson 1+0, Jens Lidesjö 1+0, Jack Fridh 0+2, Johan Carlsson den äldre 0+1.