Annons:

Alm är VIBK:s drömvärvning – här är hans svar om framtiden

Jesper Alm vill inte ge Vimmerby IBK något större hopp om att han ska vända hem till nästa säsong.

Alm är VIBK:s drömvärvning – här är hans svar om framtiden

Jesper Alm är Vimmerby IBK:s drömvärvning. Han var med på klubbens testmatch i lördags, men VIBK:s möjligheter att locka hem SSL-spelaren verkar mycket små.
– Jag ska ärligt säga att chansen inte är så stor, säger Jesper Alm.

Annons:

I lördags hade Vimmerby IBK en testmatch med en mängd inbjudna spelare. En av dem var VIBK-produkten Jesper Alm, som nyligen har avslutat sin femte säsong med Linköping i Svenska Superligan.

Alm var med på testmatchen även förra året, men klargjorde mer eller mindre direkt att en övergång inte var aktuell.

Finns det mer allvar bakom ditt deltagande på testmatchen den här gången?

– Det är väl lite som tidigare. Jag vill ha med Vimmerby som alternativ eftersom det är min moderklubb. Sen är det så att mycket ska klaffa för att det ska vara aktuellt. Jag pluggar till civilingenjör och det gör att jag har svårt att hitta tiden för att pendla till träningar. Jag har också ett intresse av att fortsätta i SSL, jag känner att jag har mer att ge där. Sen ska Linköping vilja ha mig också så det är inte bara upp till mig, säger Jesper Alm.

Vad skulle kunna locka med att spela i VIBK?

– Dels att det är min moderklubb, men också att de har så mycket publik på matcherna. Men jag ska ärligt säga att chansen att jag spelar i VIBK nästa säsong inte är så stor och det vet de om. Jag känner att det är dumt att ge falska förhoppningar.

Skada ställde till det

Något som behövs för att Jesper Alm ens ska överväga en övergång till Vimmerby är någon att pendla tillsammans med från Linköping.

– Att lägga de timmarna i bil ensam skulle vara väldigt jobbigt, säger Alm.

Vimmerbykillen kommer närmast från en säsong som var en hel del upp, men dessvärre också mycket ned.

– Egentligen gick det bra. Säsongen började lite tungt, men sen kom jag in i det och fick spela mycket fram till lite efter nyår. Sen fick jag ganska stora skadeproblem med en ljumske. Första prognosen var att jag skulle vila en vecka, men det slutade med tio veckor istället. Det var först i de tre sista matcherna i slutspelet som jag kunde vara med igen. Personligen var det en ryckig säsong, det var lite surt. Nu är skadan i stort sett helt bra, men jag rehabar lite fortfarande för att få det helt 100.

Vad säger Linköping om framtiden?

– Jag har pratat med dem. De kan inte garantera någon roll i det här läget och det spelar också in. Jag känner inte att jag är så sugen på en säsong där jag sitter vid sidan av planen. Jag har lite att fundera på den närmaste veckan, säger Jesper Alm.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt