Annons:

VIBK STÅR UTAN ORDFÖRANDE – UTLYSER EXTRA ÅRSMÖTE

Jan Edvardsson slutar som ordförande i Vimmerby IBK.

VIBK STÅR UTAN ORDFÖRANDE – UTLYSER EXTRA ÅRSMÖTE

Jan Edvardsson ställde inte upp för omval på ordförandeposten när Vimmerby IBK höll årsmöte i kväll. Någon ersättare fanns inte heller klar. Nu kommer föreningen att utlysa ett nytt årsmöte i slutet av augusti.

Annons:

Bara sex medlemmar fanns på plats när Vimmerby IBK höll sitt årsmöte i kväll.

– Det var inte rekord i alla fall..., konstaterade Jan Edvardsson.

Det var inte heller något särskilt roligt årsmöte för VIBK. Bland annat redovisades ett ekonomiskt resultat på minus 90 390 kronor för det gångna verksamhetsåret.

– Det är naturligtvis inte så roligt. Anledningen till detta är dels att busskostnaderna har ökat till över 200 000 kronor beroende på att det har varit fler resor. Dessutom har materialkostnaderna stigit med 70 000 kronor. Intäkterna minskade med 40 000 kronor och där var orsaken bland annat minskade inkomster för entré och minskade reklamintäkter. Det är pengar som vi får hämta från vårt eget kapital, säger Jan Edvardsson.

VIBK:s tillgångar ligger nu på knappt 740 000 kronor.

– Det man kan säga är att vi måste jobba hårdare på busskostnaderna. Materialinköpen kommer att minska kommande säsong eftersom vi inte behöver köpa in nya tröjor. Vi behöver också satsa hårdare på sponsorarbetet. Vi måste helt enkelt få in mer pengar. 

Inget förslag till ersättare

Under kvällen stod det också klart att Jan Edvardsson inte ställer upp för omval för ett nytt år på ordförandeposten. Valberedningen, som på mötet representerades av Tony Fridh och Petter Leander, kunde inte presentera någon möjlig ersättare på posten.

– Just nu står vi utan förslag, säger Petter Leander.

Därför tvingas föreningen utlysa ett extra årsmöte och det kommer att hållas den 26 augusti.

Utöver Jan Edvardsson ställde inte heller styrelseledamöterna Magdalena Stierndahl, Anders Ericsson och Gunnel Svensson upp för omval.

Två nya i styrelsen

Omval på två år blev det däremot för Linda Södergren. Nyval blev det på Camilla Kronstrand och Ulf Johansson. Den sistnämnda har tidigare varit med i Vimmerby IBK:s styrelse och valde i samband med kvällens årsmöte att göra sig själv valbar när antalet ledamöter inte räckte till.

– Om vi går tillbaka till punkten 12C (val av ledamöter, reds. anm.) så kan ni välja in mig om ni vill, sa Ulf Johansson i samband med årsmötet.

Kvar i styrelsen är sedan tidigare Ingrid Snickars och Jörgen Djurstedt.

Värt att notera är att VIBK har cirka 230 aktiva ungdomar, runt 150 pojkar och cirka 80 flickor.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt