Annons:

VIBK-ungdomar gjorde succé i Uppsala – ”Jättejättenöjd”

VIBK-ungdomarna Vilgot och Elliot Kronstrand samt Tess Fridh och Stella Milton deltog i WTC i Uppsala. Foto: Privat

VIBK-ungdomar gjorde succé i Uppsala – ”Jättejättenöjd”

Fyra ungdomar från Vimmerby IBK deltog i World Talent Cup i Uppsala under förra veckan. Elliot Kronstrands lag blev vinnare medan Stella Milton och Tess Fridh fick nöja sig med varsin silvermedalj.
– Det var jättebra och jag är jättejättenöjd, berättar Stella Milton.

Annons:

Milton och Tess Fridh, 15 år gamla, spelade i samma lag och gjorde bra ifrån sig. I finalen föll deras lag mot det ett år äldre Team Sweden 03. Finalen slutade 5-2.

– Jag tycker att det gick bra för oss båda, vi gjorde vad vi kunde och kämpade på. I finalen gick de fram till 4-0, men sedan gjorde vi två mål och var nära att komma ikapp, säger Milton.

I WTC, World Talent Cup, samlas främst Sveriges största innebandytalanger, men även innebandyungdomar från andra europeiska länder och Kina. 30 spelare i varje årskul tas ut till turneringen och skillnanden mot vardagen i Vimmerby IBK är förstås stor.

– Det är mycket mycket mer rörelse och alla gör sitt bästa och kämpar på hela tiden. Det är lite skillnad mot hemma. Spelarna är uttagna och man vet att de alltid gör sitt bästa. Jag vill verkligen vara med nästa år också och tycker att jag har lärt mig mycket. Jag är back i vanliga fall, men nu fick jag spela forward och har lärt mig mycket om det.

 Blev utsedd till finalens MVP

Bröderna Elliot och Vilgot Kronstrand var också uttagna i två olika lag. Elliots lag gick vinnande ur turneringen och slog Finland med 3-1 i finalen, där Elliot blev utsett till matchens spelare.

– Det gick över förväntan. Jag fick spela i förstafemman, fick mycket förtroende från coacherna och då är det enklare att komma in i det, säger Elliot Kronstrand.

Kronstrand gjorde tre mål och sju assists på de fem matcherna.

– Det var mycket högre tempo och det är de bästa 15-åringarna i Sverige i samma lag och det märks. Det var jättekul att mäta sig med spelare från resten av landet.

Vilgot Kronstrand är tolv år gammal och var med i ett lag med ett år äldre spelare. De slutade femma.

– Det var jättekul att han fick vara med, men hans lag hittade inte spelet riktigt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt