Annons:

STYRELSEN:

VIBK:s styrelse har skickat ett uttalande efter Jonas Karlssons kritik.

STYRELSEN: "VI STOD VID ETT VÄGSKÄL"

Vimmerby IBK har sparkat tränaren Jonas Karlsson – långt innan säsongen har börjat. Karlsson riktade hård kritik mot beslutet i en lång intervju med Dagens Vimmerby.
Nu har VIBK:s styrelse kommit med ett skriftligt uttalande.

Annons:

Jonas Karlsson beskrev beskedet om att han får sparken av VIBK som "fruktansvärt". Här kan du läsa mer om det.

– Alla extraträningar och allt extra som jag gjort kan de bara glömma nu. Jag har fortfarande inte hört något negativt om mig varken i ansiktet eller bakom ryggen. Jag har lagt ned min själ och gjort ett fantastiskt jobb enligt alla människor, men ändå får jag en yxa i ryggen, berättade Jonas Karlsson.

Nu har VIBK:s styrelse kommit med ett uttalande. I ett sms till Dagens Vimmerby skriver styrelsen så här:

"När vi i våras gav uppdraget till Jonas Karlsson och Michael Elmér som tränare för herrlaget i VIBK såg vi framför oss ett samarbete som skulle fungera mycket bra, med kompletterande kompetenser, fast jämbördigt ansvariga. Under sommaren har det dock visat sig att det i vissa punkter råder stora skillnader i uppfattningar. Efter ett antal möten stod vi vid ett vägskäl där det stod klart att ett fortsatt samarbete i denna konstellation inte var möjlig. Vi tvingades då till att fatta ett beslut att endast behålla en tränare. Det var inget roligt beslut att ta, det har innehållit mycket vånda och samtal och det var inte solklart hur utslaget skulle bli. Oavsett vem av de två som skulle lämna så skulle vi bli av med värdefull kunskap, kompetens och personlighet. Efter mycket funderande och diskussioner beslöt styrelsen sig för Elmér som tränare för VIBK A-lag. Vi är väldigt ledsna över att det blivit såhär, men nu ser vi framåt". 

VIBK står utan ordförande sedan Jan Edvardsson lämnade sin post. VIBK-styrelsen meddelar också att man gör ett gemensamt uttalande och avstår enskilda intervjuer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt