Annons:

Jens om att bli ordförande i VIBK:

Jens Carlsson tar över ordförandeklubban i VIBK från Jan Edvardsson. Foto: Simon Henriksson

Jens om att bli ordförande i VIBK: "Självklart att tacka ja"

Jens Carlsson är en profil inom näringslivet i Vimmerby. Nu blir han också ordförande i Vimmerby IBK efter Jan Edvardsson.
– Det var ganska självklart att tacka ja, säger han.

Annons:

I går höll Vimmerby IBK sitt extra årsmöte. Vid det tidigare försöket hittades ingen ny ordförande – men i går fanns det ett alternativ till styrelsen och de få medlemmarna på plats att ta ställning till.

Jens Carlsson, tidigare vd på Vimmerbyhus bland mycket annat, blir klubbens nya ordförande efter mångårige Jan Edvardsson.

– Det är en ära att ha fått varit ordförande för Vimmerby IBK, som är en väldigt trevlig förening. Jag är glad för mina år som ordförande och kanske att jag gör något i fortsättningen också, sa Jan Edvardsson. 

Jens Carlsson fick frågan för lite mindre än en månad sedan.

– Det var ganska självklart att tacka ja. Jag läste att det inte fanns någon ordförande efter det förra årsmötet och hade jag fått frågan hade jag tyckt att det var roligt, sa jag till någon då. Jag har inte varit med i någon förening på ett antal år nu, men det ska bli skönt att hoppa in i en ny förening. Det känns bra att ställa upp, säger Jens Carlsson.

"Kommer in med glädje"

Vimmerby IBK har en fantastisk ungdomsverksamhet, säger han.

– Vi tar över det arbete Edvardsson har gjort tillsammans med styrelsen och ska förvalta det. Jag ska försöka driva föreningen framåt på de saker jag är bäst på.

Ett intressant arbete är förstås det som pågår med Föreningsalliansen.

– Jag gillar politik och jag gillar förening, så det är en häftig kombo. Det tror jag mycket på. Vimmerby är en idrottsstad, men man får inte riktigt förutsättningarna för det fullt ut. Hur föreningslivet ska drivas framåt blir viktigt. 

Vad kan du bidra med?

– Driv och engagemang. Jag är duktig på att driva igenom saker, att få saker gjorda, att få med mig människor. Det kan man nog ha nytta av här. Jag kommer in med glädje och lite nya idéer.

"Olyckligt"

Sommaren har varit ganska turbulent för VIBK sedan herrtränaren Jonas Karlsson fick sparken. 

– Det är olyckligt att man inte är överens, men emellanåt måste man fatta beslut utifrån viss information från olika håll, det är inte optimalt, men föreningen är stark och gemenskapen är stor. Jag hoppas att vi kan reda ut det här och jobba förbi det här.

Vimmerby IBK:s styrelse består nu av Jens Carlsson, ordförande, Maria Milton, Jari Levin, Ingrid Snickars, Camilla Kronstrand, Jörgen Djurstedt, Ulf Johansson och Linda Södergren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt